AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay; “Vatandaşların TOKİ’den ev almasını engellemek isteyenlere hakkımı helal etmiyorum”

Partisinin Uşak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Basın Buluşmaları” etkinliğinde konuşan AK parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, TOKİ’den ev almak isteyen vatandaşları engellemek isteyenlere hakkını helal etmediğini açıkladı.
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay;  “Vatandaşların TOKİ’den ev almasını engellemek isteyenlere hakkımı helal etmiyorum”

Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçelerine doğalgaz bağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Altay, “Biz bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin lanse edilmesini hiç düşünmedik. Vatandaşa hizmet amacıyla hizmet ürettik. Yapılan hizmetlerin, haksız şekilde sahiplenilmesi insanımızın şevkini kırıyor.

İlçelerimizdeki enerji ihtiyacını da dikkate alarak, “İlçelerimizi doğalgazla nasılı buluştururuz?” konusunda uzunca bir zamandır gayret sarf ediyorduk. 5-6 ay önce çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile nüfusu 15 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz ulaştırılması konusunda imzaladığı kararname bizim için fırsat oldu. Banaz ilçemiz daha önce almıştı. Şimdi Eşme ilçemiz bu süreci yaşamaya başlayınca, biz, diğer ilçelere de doğalgaz bağlanması için harekete geçtik. Eşme üzerinden gelmesi konusunda BOTAŞ, EPDK ve Enerji Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Gerekli yazışmalar yapıldı.

Doğalgaz hattı kanyonlardaki tabiat parkı yönünden sıkıntı yaratmayacak ve ilçe merkezlerinden 5 kilometre uzağından geçecek şekilde planlanıyor. Hayırlısı olsun” dedi.

YA EV KAPATMAK İSTİYORLAR YA DA HİZMET DÜŞMANLARI”

Vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için hükümetin TOKİ kanalıyla çalışmalarda bulunduğunu belirten Altay, “Karaağaç Mahallesinde bu bölgesinin sosyoekonomik ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunması için 729 konutluk TOKİ projesi olduğunu da hatırlattı.

Altay, “Dar gelirli vatandaşlarımızın konut elde etmesi ile ilgili süreç, Uşak’ta da ilerlemeye başladı. Tabi, millete hizmetten rahatsızlık duyan insanlar, bu projenin başladığı günden beri yok çöptü, yok buydu şuydu engellemeye çalıştı. Bu kadar jeolojik inceleme yapılıyor. Biz, hiç vatandaşımızın hayatını tehlikeye sokabilir miyiz? Oranın jeolojik kayıtları resmi verilerde var. Uşak’ın en sağlam zemini burasıdır.

Önce, “Zemin çürük” diye engellemeye çalıştılar. Sonra; “Doğalgaz bağlanmıyor diye engellemek istediler. Müracaat dönemi içerisinde insanların konut alımına engel olmaya çalışıyorlar.

Bu engel olan insanlar ya kendileri konut almak istiyor, ya da millete yapılan hizmetten rahatsız oluyorlar. Geçen hafta, Geçen hafta TOKİ’den ilgili daire müdürümüz ve UDAŞ Genel Müdürümüz geldi ve incelemelerde bulundu. Üniversiteden rapor alındı. Daha önce verilen raporu okumadan algı oluşturan insanlara da yazıklar olsun diyorum. Milletin bu hizmetten faydalanmasını engelleyenlere hakkımı helal etmiyorum.

TOKİ konutlarına doğalgaz bağlanabileceğine dair olumlu rapor Pazartesi günü UDAŞ’a iletilecek. Belediye Başkanımız da bu raporu vatandaşlarımızla paylaşacak. Buradan ucuz konut edinmek isteyen vatandaşlara buradan bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyorum dedi.

UŞAK’IN YOLLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasının bu bölümünde Uşak’ın diğer illerle ilgili ykara ve çevre yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Altay, “Vatandaşların şikâyetlerini ve eleştirilerini anlayışla karşıladığımız Güney Çevre Yolu konusunda bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Yol ağı ile olarak;

Uşak – Kütahya / Gediz arasında kalan duble yolun tamamlanması, bu yıl sonuna kadar, Güney Çevre yolunun Uşak Tekstil OSB –Sivaslı yol ayırımına kadar bu yıl sonuna kadar tamamlanması için bakanlığımızdan gerekli finans kaynakları sağladık. İşi üstlenen firma çok hızlı bir şekilde çalışmalarda bulunuyor.

Bunu çok acil bir şekilde trafiğe açmak istememizin nedeni; şehrimiz içerisindeki kamyon ve ağır vasıta trafiğini Çivril üzerinden vererek trafik yoğunluğunu ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyoruz.

Bir diğer yol konusu ise Uşak –Denizli karayoludur. BU duble yolda OGEDAŞ’ın yaptığı alt yapı çalışmaları tamamlandı ve oradaki çalışmalarda başladı” dedi.

“MUHALEFET TOPLUMU DEMORALİZE EDİYOR”

Altay konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Pandemi sonrasında tüm dünyada değişen arz – talep dengelerini iyi değerlendirerek, Türkiye’nin dünyadaki gücünün farkına hepimiz varmalıyız. Bugün bu krizleri fırsat çevirebilecek bir süreci yaşıyoruz. Ekonomik gücümüz en büyük fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirerek küresel bir güç olabiliriz.

Muhalefetin sürekli olarak toplumu demoralizasyona sürüklemesindeki amaç da küresel güç olmasını engellemektir. Çünkü moralli ve güçlü bir Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Kararlılıkla her üretim çarkımızı güçlü şekilde en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Biz, bunu peşindeyiz. Buna başaracağımıza olan inancımız sonsuzdur.

Ülkemizin pandemi sonrası tüm dünyada ortaya çıkan enflasyonist baskı altında ezilememesi için ek bütçe yaptık. Şimdi, muhalefetin ek bütçe değerlendirmesini hiç duymuyorsunuz. Niye?

Çünkü, bu döviz artışına neden olan bu durum vergi gelirlerinde de bir artışa neden oldu. Biz, ek bütçenin yarısına yakın bir kısmını ücretli çalışanlarımızın ve asgari ücretin artması için harcayacağız.”

(SALİH KILINÇ / HABER)