AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş; “Kimse AK Parti’nin eline su dökemez”

AK Parti Uşak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Basın Buluşmaları” programında konuşan AK parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, ekonomik sıkıntıları yine AK Parti’nin çözeceğini, Erdoğan’ın ekonomik politikalarının sonuçlarını 3 yıl içerisinde çözeceğini savundu.
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş;  “Kimse AK Parti’nin eline su dökemez”

Güneş, “AK Parti, ülkenin sorunlarını çözmek üzere iktidara gelmiş ve pek çok sorunu çözmüş bir partidir. Yapmadığı bir hizmet yoktur. Bu konuda kimse AK Parti’nin eline su dökemez.

Elbette son zamanlarda bir hayat pahalılığı vardır. Bundan vatandaşlarımız mustariptir. Bunu bizde Türkiye’nin en önemli sorunu olarak addediyoruz. Şunu da unutmamak gerekir. Bunu dünyadan ayırt edip, sadece Türkiye’nin sorunu gibi ele alırsak başka sonuçlara ulaşırız.

Pandemi sonrası tüm dünyada bozulan bir süreçten bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu dönemden sonra bir çok önlemi hayata geçirdi. Bu pahalılıktan vatandaş en az şekilde etkilenmesini sağladı.

Muhalefet partileri bize; “Siz faizleri yükseltseniz sorunu çözersiniz” diyor. Faizleri yükselince sorunu çözmeyiz. Çözmüş gibi oluruz. Geçmişte bunun örneklerini gördük. Bu sıkıntı, döviz açığı olduğu için her zaman Türkiye’nin problemi. Geçmiş hükümetler, ekonomik karışıklıklarda sürekli faiz yükseltmiş. Dışarıdan sıcak para gelmiş. Döviz ve cari açık olan ülkelerde faiz problemi her zaman yaşanır.

Bu kez, Cumhurbaşkanımız, faizleri düşürerek döviz artışı yaratmak için farklı bir yöntem uyguladı. Dövizde bir yükseliş oldu. Ancak sanayicimiz, işletmesini büyütmek üzere kredi garanti fonundan daha düşük kredi alarak sürekli yatırım yaptı. Bakın Uşak Tekstil OSB’de yatırımcılar yer bulmakta zorlanıyor. Bunun sonuçlarını bir iki yıl sonra alacağız ve Türkiye’nin üretim kapasitesi ve istihdamı 3 kat artacak.

Biz muhalefetin dediğini yapsaydık; yatırım azalacak, istihdam düşecek, işsizlik artacaktı. Biz bu sıkıntıları daha önce yaşadık. Bu sorunu da çözecek tek parti AK parti olacaktır” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)