AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş; “Kılıçdaroğlu Türk Bayrağı ile Hakkari’ye bile gidemedi”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşülmeye başlandı. AK parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP’ye yüklendiği konuşmasında; “Muhalefet 'ABD'nin, Fransa'nın veya Rusya'nın ne işi var?' demiyor ama ' Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyor. Bu çok büyük bir haksızlık. PKK terör devleti kuruluyor. Bunlara karşı ne yapacağız? Türkiye güvenliği için tezkere çıkarıyor" diyerek CHP’ye yüklendi.
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş;  “Kılıçdaroğlu Türk Bayrağı ile Hakkari’ye bile gidemedi”

“SANKİ İÇ SAVAŞI BİZ ÇIKARMIŞIZ GİBİ BİZİ SORUMLU TUTUYORLAR”

Güneş konuşmasında; “Tabii, sırtında yumurta küfesi olmayanın tabii ki hâli başka oluyor. Bugün bize diyorlar ki: "Yahu, Afrin'de niye sağlık ocağı yapıyorsunuz, niye okullar yapıyorsunuz?" Veya bazıları diyor ki: "Afrin'de ne işiniz var?" Sanki Suriye'deki iç savaşı biz çıkarmışız gibi ve Suriye'deki tüm olanlardan biz sorumluymuşuz gibi bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar. Oysa orada çıkan Arap baharıyla beraber Suriye'de gelişen olaylar tamamen dünya devletlerinin karışmasıyla oldu. "Burada Amerika'nın ne işi var, Fransa'nın ne işi var, İngiltere'nin ne işi var, Rusya'nın ne işi var?" demiyorlar, "Türkiye'nin ne işi var?" diyorlar. Eğer Afrin harekâtını, Fırat Kalkanı Harekâtı'nı yapmasaydık, Zeytin Dalı Barış Harekâtı'nı yapmasaydık aşağı yukarı bugün sınırımızın öbür tarafında bekleyen yaklaşık 1 milyon 900 bin tane Suriye vatandaşı Türkiye'mize girmiş olacaktı ve burada konuşlandırmış olacaktık, burada bakacaktık. Dolayısıyla da bunları göz ardı edip de "Burada ne işiniz var?" demek gerçekten de çok büyük haksızlıktır” dedi.

“İYİ PARTİ CUMHURİYET’E İHANET Mİ ETTİ?”

Geçen hafta TBMM’de kabul edilen yurt dışına asker gönderme tezkeresi üzerine de konuşan Güneş, “Şimdi, birileri diyor ki: "Biz iktidar olacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız." Şimdi, baktığınız zaman, Suriye'de bir PKK terör devleti kurulmak isteniyor. Bunlara karşı ne yapacaksınız? Geçtiğimiz günlerde bir Suriye tezkeresi geçti. Bu Suriye tezkeresine CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki: "Bu tezkereye 'evet' vermek cumhuriyete ihanet etmektir." Şimdi ben soruyorum İYİ Partili arkadaşlarımıza, gerçekten tezkereye "evet" demek cumhuriyete ihanet etmek midir? Veya bunun tersi, diyelim ki "hayır" demek akılsızlık mıdır yani? Dolayısıyla da biz şuna varmak istiyoruz arkadaşlar: Sizleri bir arada tutan sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı birlikte hareket etmeniz, onu yıkmanız değil ama Türkiye'nin gelecekteki problemlerini çözme anlamında herhangi bir, birlikte bir vizyon ortaya koymanız da mümkün değil” ifadesini kullandı.

“KANDİL’İ YERLE YEKSAN EDECEKSİN TEZKEREYE HAYIR DİYECEKSİN”

Güneş, CHP’nin dış politkalar karşısındaki tuutmunu eleştirmeye şu sözlerle devam etti: “Bugün Yozgat'a giden Kılıçdaroğlu diyor ki: "Kandil'i yerle yeksan edeceğim." Peki, sen hem bir taraftan Suriye tezkeresini "evet" demiyorsun, bir taraftan da Kandil'i yerle yeksan edeceksin; neyle yeksan edeceksin? Sayın Kılıçdaroğlu bir sürü şey söylüyor, biz geçmişine bakıyoruz, bu bizim kendi ilimiz olan Hakkari'ye bile Türk bayrağı altında gidememiş, birtakım paçavralar altında gitmiş insandan bu Türkiye ne bekleyebilir ki? Bunları vatandaşlarımızın asla unutmaması lazım.

Şimdi, zihninizin arkasında birtakım emperyalist ülkelerin size empoze ettiği Türkiye'nin bölünmesine yönelik fikirlerinizi her ne kadar saklasanız da bunları iradenizde, beyanlarınızda, davranışlarınızda vatandaşımız da görüyor, biz de görüyoruz arkadaşlar. Dolayısıyla da, biz bu 84 milyon insan; Kürt olsun, Türk olsunlar, Laz olsun, Çerkez olsun hepimiz kardeşiz. Onların sorunları bizim sorunlarımız ama kalkıp da PKK'nın veya emperyalist güçlerin ülkemiz üzerine dönük oyunlarına asla geçit vermeyeceğiz.

Diğer taraftan, şimdi, S-400'lerle geçmişe dönük birtakım fikirler beyan ediyorlar. Ya, şimdi Amerika diyelim ki Patriotlar'ı verdi mi? Vermedi. Peki, Amerika niye Kuzey Suriye'ye silah yığıyor, niye bugün Yunanistan'a silah yığıyor diye bunu sormuyorsunuz, "Niye S-400 aldınız?" diye soruyorsunuz. Siz olaylar olduktan sonra yorum yapıyorsunuz, olaylar olmadan yorum yapamıyorsunuz. Dolayısıyla da, ben vatandaşlarımıza şunu bildirmek istiyorum: Gerçekten de bu Türkiye, bin yıllık geçmişi olan bu Türkiye ehil olmayan ellere teslim edilmeyecek kadar önemli bir ülkedir.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler