AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş İmamoğlu’nu milleti aldatmakla suçladı

Anadolu 7. Asliye Ceza mahkemesi tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi sonrası gelişen olayları değerlendiren AK parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, milleti ve vatandaşı yanıltarak aldatmakla suçladı.
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş İmamoğlu’nu milleti aldatmakla suçladı

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Güneş, “Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu’nun daha önce yaptığı bir eylem hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmesi yönünde aldığı kararı açıkladı.

Tabi ki Türk mahkemeleri bağımsız bir şekilde karar verir. Hiçbir zaman Türk mahkemelerine kimse emir ve talimat veremez. Mahkemelerimizde kimseden emir ve talimat almaz.

Mahkemelerimizin ve hâkimlerimizin pek çok kararı doğrudur. Ancak bazı kararlarda yanlış hüküm verebilir. Mahkemenin İmamoğlu hakkında verdiği karar kesinleşmiş bir karar değildir. Bu karar, bölge mahkemesine, Yargıtay’a en sonunda Anayasa Mahkemesine gitme yolları açıktır” dedi.

“Algı yaratarak siyasi rant elde etmek istiyor”

İmamoğlu’nu Sanki mahkemenin verdiği karar kesin hükümmüş gibi bir algı yaratılarak bunun üzerinden siyasi bir rant devşirme yoluna gitmekle suçlayan Güneş açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Bu karar kimin işine yaramıştır. Bunu incelmek gerekiyor. İşte altılı masada bir cumhurbaşkanı adayı belirleme ve karar verilme aşaması var. CHP Genel başkanında niyetli olduğu görülürken, sanki kendisinin ismi de altılı masada karara bağlanmış, hatta aday olmuşta yargı yolu açık olmasına rağmen mahkeme tarafından engellenmiş gibi bir algı yaratarak mitingler düzenliyor.

Kılıçdaroğlu’nun önü kesilmek istiyor

Şuna çok dikkat etmek lazım: Sayın Kılıçdaroğlu olayların farkında ve önün nasıl kesilmek istediğini görüyor. Ben bu olaya kendi iç meseleleri olarak bakıyorum.

Burada önemli olan Sayın İmamoğlu’nun milletimizi ve vatandaşımızı yanıltması ve aldatmasıdır. Sanki hüküm verilmiş de mağdur olmuş gibi hareket etmesi son derece yanlıştır. Mahkeme kararı kesin değildir. Bölge mahkemeleri, Yargıtay ve Anayasa mahkemeleri yolları açıktır. Biz Türk mahkemelerine güveniyoruz. Eninde sonunda doğru kararı vereceklerdir. Bizim bu kararların doğruluğunu ve yanlışlığını tartışmamız yanlış olur.

Fakat şunu iyi bilsinler ki; burada altılı masa kimi aday belirlerse belirlesin bizim adayımız bellidir ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

2002 yılından bu yana girdiğimiz her seçimi kazanan ve mazlumların umudu olan Sayın Erdoğan bu seçimden de başarıyla çıkarak 2023 yılında da Cumhurbaşkanımız olacaktır.

Milleti yanıltma amaçlı bu manipülasyonlar hiçbir işe yaramayacaktır. Millet kimi seçeceğini gayet iyi bilmektedir”.

(SALİH KILINÇ / HABER)