AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım ile bir hoş sohbet

Basri Yıldırım (49) 2 çocuk babası, Merkez: Ürünköy’den. Esnaf bir babanın çocuğu. Tekirdağ’da bulunan Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. Kısa bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra Uşak’a gelerek esnaflığa başladı. Yemeklerden en çok kuru fasulye ve pilavı seviyor. Galatasaray’ı tutuyor.
AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım ile bir hoş sohbet

AK Parti saflarında siyasete girdikten sonra il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, seçim koordinasyon başkanlığı gibi görevlerin ardından 32 ay il başkanlığı yaptı.

Yıldırım, şu anda inşaat mobilya dekorasyon işleri ile uğraşırken, siyasi yaşamını da aralıksız sürdürmekte. Hazırcevaplığı, esprili kişiliği ve güler yüzü ile insanlarla mükemmel bir iletişim kurmayı başarabilen Basri Yıldırım, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimlerde AK Parti Uşak Milletvekili Aday adayı oldu.

Yıldırım ile yaptığımız röportajda sorularımıza içtenlikle cevap verdi. İşte kendi ağzından Basri Yıldırım:

Siyasete girmeye karar verdiğinizde amacınız neydi?

“Çocukluğumdan bu yana esnaflık yapıyordum. Siyasete başlangıç noktam; ülkemizi güzelleştirmek ve ileri götürmek adına olmuştur. Esnaflık dönemimizde çok zorluklar yaşadık. İşyerlerimizde sigortasız elaman çalıştırmak durumunda kaldık.

Ay sonunu getiremiyorduk. Bir araba alıyorduk. Kredisi bitene kadar ölüp ölüp diriliyorduk.  Ev alabilmek, işyeri kurmak, ticarette yer edinebilmek oldukça zordu. Biz, ülkemizin daha istikrarlı ve daha iyi yönetileceğine inandığımız için bir arkadaşımızın önerisiyle siyasete girdik.

AK Parti’de bu hayallerimi gerçekleştirebileceğime inandığım için üye oldum. Hiç aklımda yokken il yönetiminde görevler aldım ve il başkanlığına kadar yükseldim. Her aldığım görevde başarılı olmak için canla başla çalıştım. Hamdolsun bugünlere yüzümün akıyla geldim.

Uşak’a gelince yine esnaflığa başladım. Bu kez esnaflık bana zor geldi. 1997 yılında televizyonlarda devletin öğretmen alacağını duydum. Bir dilekçe vererek başvuruda bulundum. 6 ay sonra tayinimin Mardin’e çıktığını bildiren bir tebligat aldım. Askerliğimi de öğretmen olarak 18 ay Mardin’de tamamladım. Toplamda 30 ay öğretmenlik yaptım. Sonra Uşak’a gelerek yine esnaf olmaya karar verdim.

Siyaset hayatınızda hedeflerinize ulaşmayı başarabildiniz mi?

Esnaflığın en sevdiğim yönü; yanınızda birilerine ekmek vermekti. Yanımda 13 kişi çalışıyorsa, ben ancak üçünü sigortalı çalıştırabiliyordum. AK parti İktidarının ilk yıllarında esnaf ve işverene verilen teşviklerle çalışan herkesi sigortalı yapma olanağına kavuştuk. İnsanların refah seviyesi yükseldi. Çalışanlara sosyal güvenlik sağlandı. Yolların durumu çok kötüydü. Biz, vatandaş olarak bayram olacak diye korkuyorduk. Her dini bayramda “Trafik kazasında şu kadar insanımızı kaybettik” dediğimizde yüreğimiz yanıyordu. Bütün vilayetlere duble yol yaptık.

Köylerimize de yol, su kanalizasyon gibi bütün alt yapı hizmetlerini götürdük. “Şehirde ne varsa köyde de o olsun” mantığı ile hizmet ettik. Allah razı olsun, bunun karşılığında Uşak’ta tüm köyler bizi destekledi. Bundan sonra da köylerimize her türlü hizmeti götürmeye devam edeceğiz.

Ülke olarak yapacağımız çok şey var. Hizmetlerimiz merhale merhale devam ediyor. Savunma sanayimizde yapılacak işlerimiz var. Yakında uçağımızı yapacağız. İşte insansız uçaklarımız dünyada popüler oldu. Savunma sanayimiz, yüzde 20 yerliyken AK Parti döneminde yüzde 80 yerli oldu.  Dışarıya bağımlılığımız bitti.

Turizmde bugün 50 milyon Dolar gelir bekliyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıkta eski günlere göre ve Avrupa’da birçok ülkeye göre çok çok iyiyiz. Dünyada sağlık hizmetlerinin bedava görüldüğü bir ülkede yaşıyoruz.

Sorunuza; AK Parti ile evet. Siyasete girerken neyi hedeflediysem ulaştım. Çünkü AK Parti’nin felsefesi de “Halka efendi olmak değil, hizmetkârı olmaktır” Bu felsefe, dünya görüşüme ve hayata bakış açıma uyduğu için AK parti ile siyasete girmemdeki amacıma ulaştım.

Zaten insanlar bunun için AK Parti’ye gönül veriyor ve destekliyor.

Bu kelimeler sizin için nasıl bir anlam ifade ediyor?

Çocuk: Mutluluk ve gelecek

İnsan: Arkadaş, dost

Ülke: Anamız babamız

Dünya: Zor coğrafya

Ekonomi: Çalışırsak yaparız.

Kadın: Sevgi

Uşakspor: Aşigo

Uşak: Her şey