AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım ilçelerin fotoğrafını çekti

Uşak’ın sadece merkez ilçeden ibaret olmadığını belirten AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım, ilçelerde yapılan hizmetleri ve milletvekili seçildiği takdirde ilçeler için hayata geçireceği projeleri anlattı.
AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım ilçelerin fotoğrafını çekti

Kendisinin AK Parti İl Başkanlığı yaptığı 2013 yılı öncesi, muhalefetin elinde olan ilçe belediyelerinde hiçbir alt yapı ve üst yapı çalışması yapılmadığını belirten Yıldırım, gelinen noktada ilçelerin üzerine koyarak her geçen gün ilerlediğini ve çağdaş kentler halene geldiğini açıkladı.

İşte Yıldırım’dan ilçelerin değerlendirmeleri ve seçildiği takdirde ilçeler için yapmayı tasarladığı projeler:

Uşak ile Banaz ilçesinin kaderi birdir

“AK Parti İl Başkanı olarak 2013 yılında yola çıktığımızda Uşak Belediyesi AK Parti’ye geçmişti. Banaz ilçemizi tarihinde ilk kez AK Parti ile buluşturduk.  Eşme ve Karahallı belediyelerimiz de ilk kez AK Parti ile buluştu.

2013 yılından 2023 yılına kadar çalışmalarda belirli bir mesafe alındığını memnuniyetle görüyorum. Banaz İlçemizde hedeflerimizi şöyle ortaya koymuştuk:

  1. Biz burada bir OSB yapacağız
  2. Banaz ilçesine doğalgaz getireceğiz.
  3. Virane bir şekildeki Hamamboğazı’nı hayata geçireceğiz.
  4. Banaz çayında rehabilite çalışması yapacağız sözünü vermiştik.

Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum. Alt yapısı olamayan Banaz’da alt yapı tamamlanmış. Yolları yapılmış. Işıklandırmaları tamamlanmış, Hamamboğazı termal tesisleri yapılmış. Hamamboğazı’nın boşa akan termal suları ile şimdi Sera OSB kurulması hazırlıkları yapılıyor. OSB’de işletme sahipleri çok yakın zamanda burada yatırımlarına başlayacak. Banaz’ı Uşak il sınırlarına kadar getirdik.

Banaz ile Uşak birleşti. Uşak neyse Banaz ilçesi de o dur.  Uşak ile Banaz’ın kaderi birdir.

Sivaslı ilçesinde yerel yönetim iktidar partisinde olmadığı için yatırım yapmakta sıkıntı yaşıyoruz

Sivaslı ilçemizde 2009 – 2023 yılları arasında yerel yönetimin bizde olmayışından dolayı bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Beldelerimizde alt yapı eksikliği tamamlandı. Şimdi üst yapı çalışmaları sürüyor. Sivaslı ilçemizin bizde yani AK Parti’de olmayışından dolayı biraz geri kaldı. Bütün ilçelerde TOKİ binaları yaptığımız halde Sivaslı ilçemizde yerel yönetim bizde olmadığı için yapamadık. Çünkü yerel yönetim bizde olmadığı için biz belediye başkanlarıyla bir yerlerde buluşamadık.

Pınarbaşı Belediye Başkanımız ve oradaki yerel teşkilatımızın gücü ile Sivaslı’da da TOKİ çalışması başladı. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız.

Sivaslı, Karahallı, Ulubey ve Eşme ilçelerimizi Allah izin verirse önümüzdeki dönemde doğalgazla buluşturacağız.  Sivaslı’yı ileri taşıyacağız. Sivaslı halkımızın iş ve aşla ilgili sıkıntıları var.

Bu konuda biz, Pınarbaşı beldemizde bir yer belirledik. O yeri sanayi alanı ilan etmek istiyoruz. Bu konuda belde ve ilçe teşkilatlarımız tüm hazırlıklarını tamamladı. Sivaslı Belediye başkanımızdan da destek bekliyoruz.

Karahallı ilçemizi sanayisi ve turizm potansiyeli ile daha da ileri götüreceğiz

2012 yılında İl başkanı seçildiğimizde Karahallı ilçemizde nerdeyse hiç alt yapı yoktu diyebilirim. Su boruları eski, kanalizasyon yoktu. Harp ve bitap bir haldeydi.  2014 yerel seçimlerine AK Parti olarak başkanlığı kazandık. Alt yapıyı tamamladık. Başkanımız şu anda elektrik hatlarını da yerin altına aldı. Telefon, internet ve doğalgaz çalışmaları da başlıyor. OSB’de bizim geldiğimizde doluluk oranı yüzde 50’lerdeydi. Şimdi Karahallı OSB genişleme alanı için çalışıyoruz. Karahallı OSB teşviklerde Uşak OSB’lerinden daha fazla yararlanabiliyor. Bundan faydalanmak istiyoruz.

Karahallı İlçesinde Clandıras deresinin çehresini yeni projelerle değiştirdik. Yürüyüş yolu, kamelyalar, restoranlar yapıldı. Daha da cazip hale getirecek birçok projemiz var.

Muhalefet zamanında Ulubey’deki çalışmalar kadının dudak boyası gibi kalmıştı

Ulubey ilçemiz, 2019 yılında Veli Başkanımızın seçilmesiyle Ulubey ilçemizin kaderi değişti diyebilirim. Gerçi, Ulubey ilçemiz bizde değilken çalışmalara başlamıştık. Uşak İl Özel İdaremiz 2015 yılında kanyonlara bir cam teras yapmıştı. Veli Başkanımızla cam teras ve çamlıkta insanların daha fazla vakit geçirmesi ve Ulubey ilçesinin sosyoekonomik yönden daha da ilerlemesi için projelerimizi Veli Başkanımızla sürdüreceğiz.

Uşak’a gelen misafirlerimizi, “Nereye götürelim” dediğimizde; Ulubey Kanyonları, Clandıras ve Taşyaran Vadisi aklımıza geliyor. Turizm alanında Allah bize böyle güzel yerler vermiş. Aksaz Hamamı ve kanyonların devamında yürüyüş yolları ve yeni tesisler yapılması gibi Uşak’ın cazibe merkezi olması için çalışmalarımız sürüyor.

Ulubey ilçesi de AK Parti Belediyesinden alt yapı ve üst yapı çalışmalarından nasibini alamamıştı. Muhalefet belediyesinin çalışmaları kadının dudak boyası kadar bir yer kaplıyordu. Şu anda ilçemizde, su, kanalizasyon, elektrik hatlarının yer altına alınması ve doğalgaz getirilmesi gibi 4 önemli çalışma büyük bir hızla devam ediyor. Üst yapı için çalışmalar da alt yapı çalışmalarına paralel sürdürülüyor. Ulubey ilçemizde de TOKİ konutları çalışmaları devam ediyor.

İktidarımızın ve belediyemizin hizmetleri sayesinde Eşme insanı çok mutlu

Eşme ilçemiz, tek başına Uşak’tan yapılan ihracatın yüzde 40’nı karşılıyor. Eşme, Uşak merkeze, Ulubey ilçesine, Alaşehir ve Kula ilçelerine de ekmek kapısı oluyor.

Eşme halkımız, “Bizde işgücü potansiyelimiz fazlasıyla mevcut. İlçemizde iş çeşitliğinin artırılmasını istiyoruz” şeklinde talepte bulunuyorlar. Maden alanları ve demiryolundan dolayı lojistiklerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.

Gerek Eşme, gerekse Sivaslı ilçelerimizde iş gücü potansiyelinin olması nedeni ile buralarda birer OSB kurmayı hedefliyoruz.

Uşak Tekstil OSB’mizin mevcut alanının 2 katı kadar genişlettik. Banaz OSB’mizi devreye koyduk. Karahallı OSB’miz kendi mecrasında genişleniyor.

Sivaslı ve Eşme ilçelerinde OSB’leri kurarken üretimde kilogramı yüksek bedelli nihai ürünler üreten firmalarımızı davet etmek istiyoruz.

Eşme ilçemizde 2013 yılı öncesine dönersek, içme suyu boruları eski ve asbestli, su da yok. Kanalizasyon hattı yok. Üst yapı yatırımı hiç yapılmamış. Çöpler bidonlarda toplanıyordu. Biz, belediyeyi alınca çöp konteynerleri getirdik. İnsanlar konteynerlerin önünde fotoğraf çektiriyordu.

Geçen hafta Eşme ilçemizi ziyaret ettim. Eşme çevre yolu tamamlanmış. Elektrik, su, kanalizasyon işleri bitmiş. Sosyal yaşam alanları yapılmış. Eşme ilçesine hayat gelmiş. Eşme insanının çok mutlu gördüm. Sanayi alanının genişlemesiyle Eşme halkının refah seviyesinin daha da yükseleceğine inanıyorum.

Eşme ilçemiz, Uşak’a vermiş olduğu destek ile her şeyi fazlasıyla hak ediyor. Önümüzdeki dönemde de bizde Eşme ilçesinde destek vereceğiz.”