AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım; “Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Uşak’ı hep birlikte tanıtabiliriz”

Hemen hemen 14 Mayıs’ta yapılması kesinleşen genel seçimlerde AK Parti’den Uşak Milletvekili Adayı olduğunu açıklayan ilk isim olan Basri Yıldırım, seçildiği takdirde Uşak’ın tanıtımı konusunda hazırladığı projeleri, Uşak kamuoyu ile paylaştı.
AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım; “Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Uşak’ı hep birlikte tanıtabiliriz”

Yıldırım, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Uşak’ın tarihi, turistik ve her yönü ile tanıtılacağına inandığını, Uşak Milletvekili seçildiğinde derhal bu projelerini hayata geçireceğini belirtti.

İşte Yıldırım’ın Uşak’ın tanıtımına yönelik projeleri:

“Uşak Türkiye’nin Finlandiya’sıdır”

“Günümüzde bir şehrin tanıtımını en iyi şekilde yapmak istiyorsanız; tarım, sağlık, kültür, eğitim, turizm ve sanayi hepsinin iç içe olduğunu unutmamanız gerekir.

Finlandiya yaşanıla bilirlik açısından Türkiye’nin örnek aldığı ülkelerden birisidir. Bana göre, Uşak’ta Türkiye’nin Finlandiya’sıdır.  Bunu neye dayanarak söylüyorum:

Türkiye’de diğer vilayetlerimize baktığımız zaman; yaşanabilirdik açısından, iş açısından, mutluluk endeksi açısından Türkiye’nin en yaşanılabilir ilinin Uşak olduğunu düşünüyorum.  Butik bir şehiriz.  Butik şehir özelliğini koruyabilmemiz için, A partisi, B partisi ayırımı yaşamadan birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimiz olmalı ve hep birlikte bu hedeflerin peşinde koşmalıyız.

Biz Uşaklı olarak Kurtuluş Savaşı’nın verildiği toprakların göbeğinde yaşıyoruz

Bu hedeflerden birisi olarak örnek verirsek: bize; “Uşak hangi bölgede? “ diye sorulduğunda; “Biz, Kurutuş Savaşı’nın verildiği toprakların göbeğinde, hatta Düşman Komutanı General Trikupis’in esir alındığı topraklarda yaşıyoruz” cevabı verebiliriz.

Çanakkale’de bir tarih yazılmıştır. Doğrudur. Ama Türkiye’mizin kurtuluş hikayesi de Uşak’ta Afyon’da ve Kütahya’da yazılmıştır. Uşak’ı tanıtmak için bu konumunu ön plana getirmeliyiz.

Komşu illerimiz Afyon ve Kütahya ile işbirliği içerisinde bölgemiz bir “Zafer Alanı” ilan ettirebilirsek, gerek kültürel yönde gerekse turizm yönünden Uşak’ı en güzel şekilde tanıtabileceğimize inanıyorum.

“Zafer Alanı” projesine ek olarak, Banaz Hamamboğazı, Ulubey Kanyonları, Bleandus, Murat Dağımızı anlatacağız.

Öncelikle güzel Uşak’ımızı Uşaklı hemşerilerimize tanıtmalıyız

Tanıtım konusunda şöyle bir sıkıntımız var. Türkiye’nin e güzel arkeoloji müzelerinden birisi Uşak’tadır. Biz, kendi insanımızı yani Uşaklıyı bu müzemize götürebildik mi? Tabi ki cevabımız hayır.

Onun için öncelikle, okullarımızla, öğrencilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla tarihi ve kültürel değerlerimizi kendi insanımıza iyice öğretmemiz gerekiyor. Uşak Belediyesi Atapark’ta bulunan 14 katlı kuleyi, Uşak’ın tarihini anlatan çok güzel bir müze haline getirdi.

Ben Uşaklı hemşerilerimin bu güzel müzeyi mutlaka bir kez olsun gezmelerini, Kurtuluş Savaşı günlerini yaşamalarını istiyorum. Burayı gezdiğimiz takdirde büyük bir özgüven kazanmış olacağız.

Seçildiğim takdirde; Uşak’ın tanıtımı konusunda kafamda oluşturduğum en büyük projem; “Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hep birlikte Uşak’ı sanayisi ile turizmi ile bir noktaya götürüp tanıtımını yapabiliriz.”