AK Parti Uşak İl Başkanlığından suç duyurusu

AK Parti Uşak İl Teşkilatı, katıldıkları televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettikleri sözleri nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Uşak İl Başkanlığından suç duyurusu

AK Parti Uşak İl Başkanlığı, katıldıkları televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettikleri sözleri nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu. AK Parti Uşakl İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımıza karşı ağza alınmayacak galiz hakaretlerde isimlerini ağzımıza almaktan ar ettiğimiz, bulunan başta Sedef Kabaş, CHP’li Aykut Erdoğdu ve Engin Özkoç hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

“Bir tane AK Partiliden kötü söz duyamazsınız”

AK Parti Uşak İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, televizyon programında söyledikleri sözleri nedeniyle Sedef Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 81 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu. Uşak Adalet Sarayı önünde suç duyurusuna ilişkin yapılan açıklamaya AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar,  il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Suç duyurusuna ilişkin konuşan başkan Tuğrul, “Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı ağza alınmayacak galiz hakaretlerde isimlerini ağzımıza almaktan ar ettiğimiz, bulunan başta Sedef Kabaş, CHP’li Aykut Erdoğdu ve Engin Özkoç hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

Tüm Türkiye kamuoyunun da yakinen takip ettiği üzerine kendini ve haddini bilmez bir güruh milletin sandığa yansıyan hür iradesi ile seçilerek Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi adet haline getirdiler.

Sanki bunu yapınca bir şey elde edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin gönlüne taht kurmuş çok önemli bir siyasi liderdir. Bugüne kadar kendi siyasi partisini kurduğu günden beri girmiş olduğu tüm seçimlerde tüm muhalifeti ağır yenilgilere uğratmıştır.

Böyle bir lidere, aslında herhangi bir insana da böyle ağza alınmayacak küfürler edilmesini bir kadına hiç yakıştıramadık. Biz insanlık onuru adına AK Parti Uşak il teşkilatı adına çok üzüldük ve hiç yakıştıramadık.

Hele hele bahsi geçen kadına gazeteci demeyi hiç yakıştıramadık. Böyle bir kadınının en son sergilediği tiyatroyu da birlikte izledik. Devletimizin polisinin elleri kelepçelenmediği halde ellerini arksına götürerek bir garabet sergiledi.

Böyle bir tiyatrocu ve ağzı bozuk bir insanlarla bir arada yaşamaktan gerçekten üzüntü duyuyoruz.” İfadesini kullandı.

“bunların vesayet sistemini tarihin çöplüğüne gönderdik”

Tuğrul, “Bunlar; 1980’li 90’lı yılların vesayet sisteminin hayalini kuran insanlar. Birlikte televizyonlara çıkıp tiyatro oynuyorlar. Başta Uğur Dündar olamk üzere yanlarına 80’li 90’li yılların aktif gazetecilerini almışlar, milletin manevi değerlerine ve liderine hakaret ediyorlar. Bunlar dün ne yediğini unutur hale gelmişler.

Geçmişte Uğur Dündar elinde kamera ile sokak sokak dolaşıp namaz kılan gençler arıyordu. Artık eski Türkiye yok. Allah’ın izni, milletimizin iradesi ve cumhurbaşkanımızın güçlü duruşu ile bu vesayetçi iradeler tarihe karışmış ve çöp olmuştur. Askeri vesayeti 15 Temmuz’da milletçe canımızla malımızla milletimizin iradesi ile tarihin çöplüğüne gönderdik.

28 Şubat sürecinde “411 el kaosa kalkmıştır” diye başlık atan vesayetçi basın da tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır.

Bu ülkenin siyasetine birileri talip oluyorsa, hakaret ederek değil, yalan siyaseti yaparak değil, varsa millete vaat ettikleri gelecekle ilgili varsa hayalleri gelecek millete anlatacaklar. Niçin anlatamıyorlar? Çünkü bu milletle hayalleri yok. Onun için ne yazık ki ağızları lağım çukur gibi. Sürekli küfür sürekli hakaret içerisindeler.

Bir tane AK Partiliden ya da Cumhurbaşkanımızdan hakaret içeren söz duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü biz temiz insanlarız. Temiz insanlara temiz sözler yakışır. Kirli insanlara kirli sözler yakışır. Bundan sonra da hakaretler yapacaklar.

Biz AK Partililer hakkımızı hukuk önünde sorarız. Az evvel ismini saydığım insanlar hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Zaten hukuk kararını verdi Sedef Kabaş tutuklandı. Bizde o ve diğerleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz yapılan hiçbir kötülüğün ve suç kabul edileceği hiçbir eylemin cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Allahın izni ile biz hukuk  mücadelesine devam edeceğiz.

Bizim mücadelemiz kutlu bir mücadeledir. Bu şerefli milleti yine dünya sahnesinde izzetle şerefle yer alması için mücadele ediyoruz. Tüm zor şartlara rağmen milletimizle hemhal olmaya devam edeceğiz

Biz, bu milletin kendisiyiz. Devşirme fikirlerle hareket etmiyoruz. Zihnini köleleştirmiş değiliz. Sayın Cumhurbaşkanı bu yüce milleti yine dünyada lider ülke olması için çalışıyor. Bizlerde canımızla malımızla bu kutlu davamızda Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)