AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajda;  Türk Milleti’nin tarih boyunca birlik ve beraberlik içerinde emperyalist güçlerin oyunlarına karşı her zaman dimdik ayakta olduğunu vurguladı
AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Açıklamasında tarih boyunca birçok üstün başarılar kazanmış olan Türk milleti için 30 Ağustos’un, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Çakın mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Büyük Taarruz, 96 yıl önce bugün nihayete ermiş ve zaferin adı konmuştur. Türk milleti tarihin her döneminde olduğu gibi, bugün de bağımsızlığına düşkündür ve bunu ülkemize yönelik her saldırıda net bir şekilde göstermiştir. 30 Ağustos'ta, Kurtuluş Savaşı'nda ve ecdadımızın verdiği tüm bağımsızlık mücadelelerinde canını dişine takan bu aziz millet, bugün de emperyalist güçlerin oyunları karşısında dimdik ayakta durmaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, büyük Türk milleti yine canını ortaya koydu ve vatanın bağımsızlığı için yüzlerce vatandaşımız şehit düştü. Ferasetli Türk milleti, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu cennet vatan üzerinde hain oyunların tutmayacağını yine gösterecek milli şuura sahiptir."

“EMPERYALİST ÜLKELER YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKTIR”

Türkiye'nin son 16 yılda yakaladığı büyüme hamlesinin sekteye uğraması için uluslararası lobilerin büyük uğraş verdiğini ve son olarak döviz üzerinden spekülasyona bel bağladığını kaydeden Mehmet Çakın, "Türkiye, köklü tarihi ile ön plana çıkan ve coğrafyasında barındırdığı değerlerle hep hedef haline gelen bir ülke olmuştur. Bu bakımdan bugün döviz üzerinden yapılmak istenenlerin temelinde, bu mantık yatmaktadır ve hain güç odakları asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. 96 yıl önce boyunun ölçüsünü alan emperyalist güçler, yine hüsrana uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı zaferimizi bir kez daha tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" İfadesini kullandı.