Ak Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın'dan 12 Eylül mesajı

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, 12 Eylül askeri darbesinin 38’inci yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklama yayımladı
Ak Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın'dan 12 Eylül mesajı

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, 12 Eylül darbesinin 38’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Darbeler, gelişmekte olan ülkeleri, hedeflerinden alıkoymak için iç ve dış mihraklardan tarafından tertiplenen kirli tezgahlardır. Geçmişte askeri darbelerle sık sık demokrasisi sekteye uğrayan ülkemiz, AK Parti dönemiyle bu makus talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir” dedi. 

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin Türkiye’yi gelişim yolundan alıkoyduğunu belirtti. 12 Eylül’ün üzerinden 38 yıl geçtiğini, fakat o günkü zihniyetin hala aynı mantıkla demokrasiye zarar vermek için iç ve dış mihraklardan medet umduğunu ifade eden Mehmet Çakın, “Darbeler, bir topluma yapılacak kötülüklerin başında gelirler ve maalesef ülkemize bu kötülükler geçmiş yıllarda sık sık yapıldı. Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılanlar, 12 Eylül’de de aynı mantıkla devam etti. 12 Eylül’ü atlatan ülkemiz, 28 Şubat’ta da aynı karanlık zihniyetin ve güçlerin hedefindeydi. Tüm bu olumsuzluklar, 2002’de göreve gelen AK Parti iktidarıyla son buldu. Çünkü bu sefer darbelere karşı dik duran ve gücünü milletten alan bir iktidar ve lider vardı. AK Parti döneminde de karanlık zihniyet rahat durmadı ve e-muhtıra, gezi olayları, 17-25 Aralık ve son olarak da 15 Temmuz ihanetine şahit olduk. Çok şükür, bize yaşatılmak istenen bu ihanetleri kararlı bir siyasi irade ve milletimizin desteği ile atlattık. Darbeler, gelişmekte olan ülkeleri, hedeflerinden alıkoymak için iç ve dış mihraklardan tarafından tertiplenen kirli tezgahlardır. Geçmişte askeri darbelerle sık sık demokrasisi sekteye uğrayan ülkemiz, AK Parti dönemiyle bu makus talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir” ifadelerini kullandı.