AK Parti'den Hüda Par açıklaması geldi!

Bugün açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hüda Par hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti'den Hüda Par açıklaması geldi!

Dünden bu yana en çok gündemde yer alan konulardan biri olan Hüda Par'ın Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu şartlar en çok konuşulan konular arasında yer almıştı. Hüda Par tarafından sunulan şartların kabul edilmesi gibi durumların ortaya çıkması halinde nasıl bir sonucun ortaya çıkabileceği merak konusu olmuştu. Bu konunun yanı sıra Hüda Par tarafından bazı ilkeler de tartışmalar gündeme geldi. 

AK PARTİ AÇIKLAMA YAPTI! 

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Hüda Par tarafından parti programında bulunan "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir. Şeyh Said'in yakınlarından özür dilenmelidir. 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı silinmelidir. Kürtçe, Türkçe ile birlikte ikinci resmi dil kabul edilmelidir. Medreseler iyileştirilmeli, asli fonksiyonlarına kavuşturulmalı ve resmi statü tanınmalıdır. İsimleri değiştirilen yerleşim yerlerine eski adları geri verilmelidir." ifadeler gündeme geldi. 

Bu ifadeler hakkında konuşan Ömer Çelik, "HÜDAPAR'ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerine yönelik açıklamalarına teşekkür ediyoruz. Bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lal edip kurumsal partiye dönüşmüyorlar. Her partinin kendi ilkeleri var. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz' şeklinde. Bu iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz sistematik bir şekilde halen bir terör örgütün katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakını destekleyenlerin bir çelişki var mı yok mu üzerinde gitmeye çalışıyor. PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu." şeklinde açıklamalarda bulundu.