AK Parti'de seçim sonrası ekonomi hazırlığı! Mehmet Şimşek ile kademeli faiz artışı tartışılıyor

Seçim sonrası için ekonomi belirsizliği sürerken AK Parti'de Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası kademeli faiz artırımı tartışılıyor.
AK Parti'de seçim sonrası ekonomi hazırlığı! Mehmet Şimşek ile kademeli faiz artışı tartışılıyor

AK Parti'de seçim sonrası ekonomi hazırlığı! Mehmet Şimşek ile kademeli faiz artışı tartışılıyor - Türkiye 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için tekrar sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim sonrası da ekonomi belirsizliği yaşandığı öne sürüldü. 

Reuters tarafından yapılan haberde AK Parti yönetiminde seçimden sonra yeni bir model için çalışmaların sürdüğü iddia edildi. Yürütülen mevcut program ile ekonominin düzlüğe çıkartılmayacağını savunan bazı isimlerin seçim sonrası Mehmet Şimşek ile yeni bir program talebi olduğu iddia edildi. 

MEHMET ŞİMŞEK İLE SEÇİM SONRASI YENİ EKONOMİ PROGRAMI MI GELİYOR?

Reuters'e konuşan bazı AK Partili isimlerin "Piyasada tek bir faiz olacak, çoklu faizlerin oluştuğu bu yapının kaldırılması gerekiyor. Bir grup mevcut ekonomi politikalarının uygulanmaya devam etmesini istiyor ama bir başka grup artık kademeli ama ölçülü olarak faizlerin artırılmasının dengeler açısından daha iyi olacağı görüşünü savunuyor

Ekonomi politikalarında temel baskılardan biri de dokuz ay sonraki yerel seçimler. Ekonomi yönetimi belirlenirken biraz yerel seçim de dikkate alınacak. Ankara ve İstanbul'un yeniden bize dönmesi ihtimali oldukça yüksek ve bu fırsat kolay harcanamaz. 

Ama Şimşek'siz yola devam edilmesi de ihtimal. Ekonomide daha önce görev yapmış bazı isimlerin yeniden kabinede yer alması ihtimali de oldukça yüksek. Çünkü bazıları zaten beyannamenin yazılmasında da görev almıştı" diyerek seçim sonrası farklı bir yol izlenebileceği iddia edildi.