A Haber’e konuk olan Başkan Cahan icraatlarını ve Uşak’ı tanıttı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bugün saat 14.30'da yayınlanan A Haber kanalındaki "Yerel Yönetimlerin Nabzı" programının canlı yayın konuğu oldu. 'Belediyecilikte yeni vizyon' başlığıyla verilen yayında Başkan Cahan Uşak'taki hizmetleri anlattı.
A Haber’e konuk olan Başkan Cahan icraatlarını ve Uşak’ı tanıttı

Programda görevde olduğu 5 yıl içerisinde hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren Cahan, Uşak’ı da tanıtarak şehrin tarihi, doğal ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi.

“UŞAK’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

İşte Cahan’ın programda dile getirdiği konulardan ana başlıklar:

“Geçirmiş olduğumuz 5 yıl içerisinde Uşak’ın çehresini değiştirdik. Önceliğimiz alt yapı oldu. Sanayiden kentsel dönüşüme geçen Türkiye’ye örnek bir il olduk. TOKİ ‘ile ortaklaşa olarak yaptığımız çalışma ile Türkiye'de ilk kez sanayiden konut ve ticari alana dönüşüm gerçekleştirdik. Bin 54 konut ve 923 işyerinin bulunduğu bir kentsel dönüşümü hayata geçirdik. Şu anda konutlarda vatandaşlarımız ikamet ediyor. İşyerlerine de esnafımız yavaş yavaş taşınıyor. Belediye binamızı da o bölgeye taşıyacağız. İki yıl gibi bir süre içerisinde kentsel dönüşüm alanı kent merkezi olacak.

Bir de kentin içerisinden geçen 9 kilometrelik bir Dokuzsele Çayımız vardı. Bu deremizi de DSİ işbirliği ile revize ettik. Böylece yeni bir kent merkezi ortaya çıktı.

Bir diğer dönüşüm projemiz olan Kentpark’ı da Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile hayata geçiriyoruz. Kent Meydanının hemen arkasında bulunan 110 bin metre karelik alandaki kamu binalarını şehrin muhtelif yerlerine taşıdık ve alanı boşalttık. Şimdi bu 110 bin metrekarelik alanı yeşillendiriyoruz. Altında yer altı otoparkı olan, üzerinde kadınlarımızın ve gençlerimizin her türlü faaliyeti yapabileceği 110 bin metre karelik Kentpark’ın bugün itibarıyla 60 bin metrekaresini tamamladık. Yeşil alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile özellikle kadınların, gençlerin ve çocukların etkinlikte bulunacağı alanları ile burada örnek olabilecek bir proje hayata geçiriyoruz. 4 yıl önce “Bu proje olmaz” deniyordu.

Bir de Uşak Üniversitesi kent merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Bu mesafede de Türkiye’ye örnek olacak bir bisiklet yolu yaparak Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attık.

Uşak – Ankara – İzmir Karayolu, günlük olarak üzerinden 50 bini aşkın aracın geçtiği bir yoldur. Burada bir yıl içerisinde yaptığımız üç adet battı çıktı ile trafik çok rahatladı. Bir de karayolunu Uşak’ın simgesi olanlarla figürlü aydınlatmalarla donattık. Toplam uzunluğu 23 kilometre olan kuzey ve güney çevre yollarını tamamladık.

Uşak Lidyalılardan, Selçuklu ve Osmanlılara kadar medeniyetler beşiğidir. Bizde mimarisi ile içeriği ile Uşak’ta mahalle konakları yaparak burada özellikle kadınlarımıza istihdam yaratan kurslarla iş sahibi olmalarını sağladık. Aynı zamanda spor yapan kadınlarımız, bu konaklarda çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır. Bunun yanında bütün mahallerimizin yollarını ve pazaryerlerini yeniledik. Kemalöz Mahallemizde 10 bin metrekare kapalı pazar yeri, 4 bin metrekare Mehmet Akif Ersoy kapalı pazar yeri ve Fatih Mahallemizi 2 bin metre kare Pazar yerine kavuşturduk. Mahallelerimize yatırım yaparken “mutlu insan, mutlu kadın, mutlu aile, mutlu Uşak” felsefesinden yola çıkarak hareket ettik.

BELEDİYEMİZİN EKONOMİK KAYNAĞI UTAŞ’TIR

Belediyemizin en büyük kaynağı olan şirketimiz UTAŞ’tır. Buna bağlı sosyal tesislerimiz var. Biz göreve geldiğimizde UTAŞ’ın bütçesi bir milyon TL’ydi. Şimdi 170 milyon TL. Çalışan sayısı 30 kişiydi, şimdi 2 bin kişi oldu. 300 den fazla iş makinemiz var.

Kent merkezinde çayın bardağı 1 TL, 250 gram ekmeği 65 kuruştan satıyoruz. Belki de Türkiye’de en ucuz ekmeği biz satıyoruz. Biz bunun tamamını UTAŞ'dan yapıyoruz. AK Parti Genel Merkezi tarafından açılan “Yerel Yönetimlerin kent ekonomilerine katkıları” konusunda açmış olduğu yarışmada ödül aldık. Bu şirketimizin halkımıza verdiği alt yapı, üst yapı ve sosyal çalışmalardaki hizmetleri en üst düzeye çıkardık.

Uşak halılarımız bizim değerimiz. 14-15 ve 16. yüzyılda Avrupa saraylarını süsleyen bu halılarımızın yeniden hayat bulması için yaklaşık 50 kadınımıza istihdam sağladık.

UŞAK ADI ÜZERİNDE AŞIKLAR DİYARI

Uşak adı üzerinde “Aşıklar Diyarı” Bizde istiyoruz kendi aşıklarımız yetiştirelim. Bu amaçla Uşak Belediyesi sanat Akademisi kurduk. Bu akademide TRT sanatçıları ile ortaklaşa seçtiğimiz 50 çocuğumuz var. Bunları eğitiyoruz. THM, TSM korolarımız var. Bine yakın öğrencimize gitar, saz ve çeşitli enstrüman kursu düzenliyoruz. Şehir tiyatrosunda 9-16 yaş ve 16 yaş üzeri yetişkinlere yönelik muhteşem bir tiyatro gruplarımız var.

Adı üzerinde Aşıklar diyarı Uşak’ımızda insanların ruhuna dokunarak, halkımızla el ele büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Hepsi de ücretsiz. Tüm halkımızı uzman kadrolarımızla kurslara katılmaya davet ediyorum.

Uşak olarak ciritte çok iddialıyız. Dünyanın 2. Büyük kanyonu Uşak’a, B kanyonlardaki cam terasımız Uşak’ta. Lidyalıların altın eserleri, termal turizmi sağlayacak oteller yapılıyor. Uşak’ta 3 OSB sanayi bölgesi olan bir il. Bunun için Uşak sürekli göç alan canlı, hareketli bir şehirdir.

Biz 7/24 halkımıza hizmetinde olan gönül kapımız halkımıza açıktır. Her daim halkımızla birlikte olduk. Sosyal bir belediyeyiz. Bir de şehir halkını dijital ortamda tespit ederek, Şehrimizde kaç engelli insanımız var? Kaç fakir ve yetim insanımız var? Hepsini tespit etik. “Hoş geldin bebek” kampanyasında eşimle ben her doğan bebeği kutlamaya gidiyoruz. Tüm cenaze hizmetleri belediyemiz tarafından ücretsiz verilmektedir.

Halkımızla aramıza hiçbir zaman aramıza mesafe koymadık. Belediye olarak sloganımız; 'Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu sokak, mutlu mahalle ve mutlu Uşaktı.' Bunu halkımızla birlikte gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz."