28 Mayıs 2023 Uşak Sivaslı Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından Uşak'ın ilçesi olan Sivaslı'da hangi adayın önde olduğu merak konusu haline geldi.
28 Mayıs 2023 Uşak Sivaslı Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları

13. Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi için düzenlenen 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44,88, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 49,52 oranında oy alması, bir diğer aday olan Sinan Oğan'ın da yüzde 5 seviyelerindeki oyu sonucunda yeterli miktarda oy sayısına ulaşılamasının ardından 28 Mayıs tarihinde ikinci turun düzenlenmesine karar verilmişti. Verilen bu kararın ardından ise seçim sonuçları da oldukça merak edildi. 

SEÇİM YASAKLARI KALKTI! İKİNCİ TUR SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLUYOR! 

Seçim yasaklarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu yoksa Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın mı daha fazla oy aldığı merak konusu olmuştu. Yasakların bugün saat 18.15'te kaldırılmasının ardından ise hangi adayın daha fazla oy aldığı açıklandı.

AA'nın yaptığı açıklamaya göre yasakların kalkması ile birlikte sandıkların yüzde 44'ünün açıldığı açılan oylara göre ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 57,09 oyu Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 42,91 olduğu ifade edildi. Kon hakkında Uşaklılar tarafından da ilçelere göre oy dağılımları merak konusu oldu.

UŞAK SİVASLI CUMHURBAŞKANLIĞI İKİNCİ TUR SEÇİM SONUÇLARI 

Uşak'ın ilçesi olan Sivaslı'da hangi Cumhurbaşkanı adayının daha fazla oy aldığının merak edilmesinin ardından konu hakkında YSK'nın yasakları kaldırması ile birlikte yavaş yavaş bilgiler gelmeye başladı. Net sonuçların ise sandıkların yüzde yüzünün açılmasının ardından açıklanacağı ifade edildi.

13. Cumhurbaşkanı Kim Oldu?

Kemal Kılıçdaroğlu - Millet İttifakı: - 48,6

Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı - Cumhur İttifakı: - 51,4