28 Mayıs 2023 Uşak Eşme Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları

28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri için Uşaklılar sandık başına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Oy kullanma sürecinin ardından Uşak'ta çıkan sonuçlara odaklanılırken Uşak'ın Eşme ilçesinden gelen sonuçlar merak edildi.
28 Mayıs 2023 Uşak Eşme Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları

28 Mayıs 2023 Uşak Eşme Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçim Sonuçları - 14 Mayıs tarihinde ülkemizde Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri yapıldı. Seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına giden milyonlarca vatandaş oy verme görevlerini yerine getirdi. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeCumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44,88 oranında oy alması ve adayların yüzde 50+1 barajını geçememesi nedeniyle seçimlerin 2.tura kalmasına karar verildi. Bununla birlikte seçimler 28 Mayıs tarihinde tekrar edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI 2.TUR UŞAK SEÇİM SONUÇLARI 

28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı seçiminden dolayı vatandaşlar ikinci kez sandık başına geçti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy kullanma işlemlerinin saat 17.00'da biteceğini açıklarken Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanan seçmenler, sandık sonuçlarına ilişkin verileri merak etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi ismin önde olduğu merak edilirken seçim yasağın yeni bir karar alınıncaya kadar saat 21.00'a kadar devam edeceği açıklandı. YSK Başkanı Yener'in açıklaması ile son dakika olarak yasağın kalktığı belirtildi. 

UŞAK EŞME CUMHURBAŞKANLIĞI 2.TUR SEÇİM SONUÇLARI 

28 Mayıs Pazar 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimlerinin ardından Uşak'ın Eşme ilçesindeki sonuçlar merak edildi. 2. Tur Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşme ilçesi genelinde aldığı oy sayıları ile birlikte seçim istatistiklerini Uşak Gündem olarak derleyeceğiz. 

28 Mayıs Pazar tarihinde yapılan seçimlerde adayların Uşak'ın Eşme ilçesinde aldıkları oy oranları;

Millet İttifakı - Kemal Kılıçdaroğlu - Yüzde 55,4

Cumhur İttifakı - Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı - Yüzde 44,6

Anadolu Ajansı tarafından ilk paylaşılaan sonuçlara göre Eşme ilçesine aait sonuçlar şu şekilde paylaşıldı;

14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİNDE ADAYLARIN OY ORANLARI

Cumhur İttifakı - Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı: Yüzde  47,60 

Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,13 

28 Mayıs seçimlerine ilişkin Banaz'a ait sonuçlar dagüncellenmeye devam ederek haberimizde yer alacak.

İlgili Haberler