2024 Uşak yerel seçim sonuçları! Uşak’ın yeni belediye başkanı kimdir, kim oldu?

2024 Uşak yerel seçim sonuçları belli oluyor. Adayların kıyasıya yarışının ardından Uşak Belediye Başkanı kim olacak? Açılan sandıklara göre Uşak’ta hangi partinin adayı yüzde kaç oy aldı?
2024 Uşak yerel seçim sonuçları! Uşak’ın yeni belediye başkanı kimdir, kim oldu?

Türkiye’de yerel yönetimlerin belirlenmesi için vatandaşlar bugün sandık başına gittiler. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi bugün gerçekleştirildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yönetilen seçimlerde vatandaşlar belirlenen saatler arasında sandıklara giderek oylarını kullandılar. Uşak’ta da kıyasıya bir seçim rekabeti yaşandı. Siyasi partiler çıkardıkları adaylar ile Uşak Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak için çeşitli vaatlerini ortaya koydular. Demokrasi gereği son sözü ise bugün sandık başına giden Uşaklılar söylediler.

SANDIKLAR KAPANMASIYLA OY SAYIMLARI BAŞLADI!

YSK tarafından belirlenen saatler arasında oy kullanma işlemleri tamamlandı ve Uşak’ta da tüm yurtta olduğu gibi sandıkları kapandı. Sandıkların kapanmasıyla beraber de oy sayma işlemlerine geçildi. Her sandıkta siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde oylar sayılıp seçim sonuç tutanakları Uşak’ta seçim kuruluna ulaşmaya başladı. Böylece Uşak Belediye Başkanlığı seçimleri için ilk sonuçlar belli oldu.

22 ADAY YARIŞTI!

Uşak Belediye Başkanlığı için toplamda 22 aday seçimlere girdi. Bu adaylardan 1’i bağımsız aday olurken diğer adaylar siyasi partilerin adayları oldular. Cumhur İttifakı’nın ortak aday ile seçimlere girmediği az sayıda ilden birisi olan Uşak’ta hem AK Parti’nin hem de MHP’nin belediye başkan adayları seçimi kazanmak için yarıştılar. Rekabetin ise AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, MHP Uşak Belediye Başkan Adayı Sezer Ateş arasında geçmesi bekleniyordu.

İLK SONUÇLAR GELDİ!

Uşak Belediye Başkanlığı seçimleri ile alakalı olarak ilk sonuçlar belli oldu. Gelen bu sonuçlara göre sandıktan Uşaklıların oylarının yüzde 40,76’sını alan CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım ilk sırada yer alıyor. Yüzde 24,6 oranında oy ile ikinci sırada AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın bulunuyor. İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür ise yüzde 16,72 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı. Sandıkların yüzde 60,38’i açılırken CHP’nin adayı Özkan Yalım Uşak Belediye Başkanı olmak için yarışı açık ara önde götürüyor.