2023 İYİ Parti milletvekili aday adaylığı ücretleri ne kadar?

Türkiye'de seçim sürecine doğru girilirken partiler de milletvekilliği için aday adaylığını koyacak olan vatandaşlar için açıklama yapmaya başladı.
2023 İYİ Parti milletvekili aday adaylığı ücretleri ne kadar?

2023 İYİ Parti milletvekili aday adaylığı ücretleri ne kadar? Türkiye'de seçim sürecine doğru girilirken partiler de milletvekilliği için aday adaylığını koyacak olan vatandaşlar için açıklama yapmaya başladı. Bu süreçte de İYİ Parti milletvekili aday adaylığı ücretleri de merak konusu oldu.

Milletvekili olmak için vatandaşların taşıması gereken şartlar:

  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Yükümlü olduğunuz askerlik hizmetini yapmış olmak
  • Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak
  • Taksirli suçlar hariç bir yıl ya da daha fazla hapis yatmamak
  • Zimmet, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçlarla, resmi ihale ve alım satıma hile karıştırmış, devlet sırlarını açığa vurmuş, terör eylemlerine katılmış ya da terör eylemleri tahrik, teşvik suçları işlememek.
  • Milletvekili aday adayı olmak için 18 yaş şartını doldurmuş olmak gerekmektedir.

İYİ PARTİ ADAYLIK ÜCRETİ 2023

İYİ Parti'nin adaylık ücretleri ile ilgili henüz açıklama gelmezken detayların Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ücreti 30 bin lira olarak açıklarken; Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili başvuru ücreti şu şekilde açıklandı: "Erkekler için 7500₺, bayanlar için 5.000₺ başvuru ücreti belirlenmiştir. Depremzedelerden (bizzat depremden etkilenmiş), engellilerden ve şehit ailelerinden gerekli belgeleri ibraz etmeleri durumunda başvuru ücreti alınmayacaktır" denildi.