17 il için Resmi Gazete'de ACİL KARAR! Cumhurbaşkanı imzaladı İstanbul Kahramanmaraş Hatay Gaziantep Ankara

Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan Cumhurbaşkanı kararları 25 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 17 il için çok acil kararlar alındı.
17 il için Resmi Gazete'de ACİL KARAR! Cumhurbaşkanı imzaladı İstanbul Kahramanmaraş Hatay Gaziantep Ankara

17 il için Resmi Gazete'de ACİL KARAR! Cumhurbaşkanı imzaladı İstanbul Kahramanmaraş Hatay Gaziantep Ankara - 25 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan Resmi Gazete'de çok sayıda önemli Cumhurbaşkanı kararı da yer alırken 17 il için çok kritik düzenlemelere gidildi. Pek çok ilde acele kamulaştırma yapılırken deprem bölgesi illerde vergi borcu yapılandırma kararı alındı. İşte o düzenlemeler...

25 MAYIS 2024 TARİHLİ CUMHURBAŞKANI KARARLARI NELER?

–– 6/2/2023 Tarihinde Kahramanmaraş İlinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı İlçelerinde Devam Eden Mücbir Sebebe İstinaden, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Taksit Ödeme Sürelerinin Yeniden Belirlenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 8515)

karkar-1.jpg

–– 154 kV Gölpazarı-Göynük Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8522) –– 154 kV Göynük-Adapazarı RES Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8523)

–– 154 kV (Gülpınar RES TM-Çan Havza TM) EİH Girdi-Çıktı Ovacık RES TM Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8524)

–– 154 kV Yeni RES TM- Zeliha RES TM Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8525)

–– 380 kV (Çarşamba-Altınkaya) Brş.N. Cengiz DGKÇS TM Enerji İletim Hattının 1-4 Numaralı Direkleri Arasının Deplase Edilmesi Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8526)

Söz konusu kararların yazılı tam metinlerinin yer aldığı Resmi Gazete'ye ulaşmak için BURAYI TIKLAYINIZ...

Düzenlemelerin tümü 25 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu. Acele kamulaştırma çıkan illerde itiraz süresi sonraya bırakılarak kamu yararı nedeniyle kamulaştırma işlemleri mahkeme sonucu beklenmeden yapılacak.