Zeki insanların ortak özellikleri! Bu özellikler sizde de varsa IQ seviyeniz yüksek demektir

Zeki insanların ortak özellikleri yapılan araştırmalar sonucunda tespit edildi. Sizde kontrol edin bu özellikler sizde de var mı?
Zeki insanların ortak özellikleri! Bu özellikler sizde de varsa IQ seviyeniz yüksek demektir

Zeki insanların ortak özellikleri! Bu özellikler sizde de varsa IQ seviyeniz yüksek demektir: Zeki insanları bazı ortak özellikleri bulunmakta. Bunlardan bazıları sınırsız bir merak duygusu, kaliteli mizah anlayışı gibi özellikler ile zeki insan kategorisine girebilirsiniz. İnsanların IQ seviyeleri tespit edilirken bazı sınav ve testlere tabi tutulmasının yanında bazı özellikler ile de zeki olup olmadığı konusunda yorumlar yapılabilir. Yüsek IQ aslında bildiğiniz şeyin çokluğundan değil yeni bilgi edinme hızınızdan anlaşılmaktadır. Bu konuda birçok araştırma yapılmıştır. Yapılan araştırmalarda ise IQ seviyesinin erken yaşta sabitlendiği anlaşılıyor. Bu nedenle çocularda özellikle beyin fonksiyonlarını iyileştirecek besinler verilmeli ve beyin işler vaziyette tutulmalıdır. 

Yüksek IQ'ya sahip olmak başarıyı belirleyen tek etmen değildir tabi ki. Zeki insanların uyum sağlama konusunda daha esnek oldukları da yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Bu sebeple de farklı ortamlarda kısa sürede başarıya ulaşabilirler. Aynı zamanda zeki insanların bazı ortak özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler sizde de varsa yüksek IQ'ya sahip olabilirsiniz. 

ZEKİ İNSANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ

TEMBELLİK:

Yapılan bilimsel çalışmalara göre fiziksel olarak daha az hareketli ve sportif olmayan kişilerin fiziksel olarak daha hareketli olan kişilerden daha zeki olma eğiliminde oldukları tespit edildi. Bu aslında boş boş oturma gibi düşünülmemelidir. Tabi ki bu zamanlarda beyin fırtınası bulmacaları ya da bir konu üzerinde birisiyle karşılıklı konuşma gibi aktiviteler beyni daha iyi çalıştırmaktadır. 

KAYGI VE ENDİŞE

Geleceğe dair kaygı ve endişeliyseniz ve bir konu üzerine düşünüyorsanız bu durumda yine zeki olduğunuzu gösteriyor olabilir. Psikiyatristler tarafından yapılan araştırmlar sonucunda anksiyete bozukluğu olan hastaların en kötü semptomları gösteren kişilerin daha hafif semptomları olan kişilere göre daha yüksek IQ'ya sahip olduğu tespit edildi.

Solaklık

Solak insanlar farklı düşünebilme ve daha farklı açılardan görebilme gibi yetenekler bahşeder. Aynı zamanda iki ilişkisiz nesneyi anlamlı bir şekilde bir araya getirme konusunda da büyük bir yetenekleri vardır. 

Mizay yönü gelişmiş

Az uyuma

Bilmedikleri konularda biliyor gibi gözükmez öğrenmeye çalışırlar

Bitmeyen bir merak duygusu

İlgili Haberler