Yılın Üniversitesi Uşak Üniversitesi

Türkiye Engelsiz Sanat Birliği ve Yön Sanat Atölyesi’nce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "6. Engelsiz Sanat Ödülleri" töreni Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.
Yılın Üniversitesi Uşak Üniversitesi

Sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasından çok sayıda önemli ismin ödül aldığı geceye KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar canlı yayınla katıldı. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engelli bireylerin üretimlerini toplumla paylaşmak ve toplumsal barışa katkı sağlamak amacıyla 2014 yılından beri sahiplerini bulan ‘’Engelsiz Sanat Ödül Töreni” programında 27 kategoride ödül verildi.

Programda Uşak Üniversitesi ‘‘Yılın Üniversitesi’’ ödülüne layık görüldü. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş programa telekonferans yöntemiyle katılarak, yılın üniversitesi ödülüne layık görülmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa etmeyi dilediklerini belirten Prof. Dr. Savaş, ‘‘En büyük engel, özel gereksinimli insanlara gerekli yardımı yapmamak, gerekli ortamı oluşturmamak ve onların hayat şartlarını yükseltmemektir. Önce insan diyen ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensupları olarak, her konuda özel gereksinimli kardeşlerimizin yanında yer almaya ve onların hayatlarını paylaşmaya gayret ediyoruz. Engelsiz eğitimin ve engelsiz erişimin adı Uşak Üniversitesi’dir. Üniversitemiz Engelsiz Birim Koordinatörlüğüyle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu, eğitimde, sosyo-kültürel alanlarda Engelsiz Üniversite bayraklarına sahibiz. Bir kez daha bu anlamlı ödül için teşekkür ediyorum.”dedi.