Vefatının 24. yıl dönümünde usta halk ozanı Özay Gönlüm Kütahya'da anıldı

Türkiye'nin en ünlü halk ozanlarından biri olan Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde Kütahya'da düzenlenen özel bir törenle anıldı.
Vefatının 24. yıl dönümünde usta halk ozanı Özay Gönlüm Kütahya'da anıldı

Denizli'nin bağrından çıkarak tüm Türkiye'nin kalbine taht kurmayı başaran ünlü halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde anıt heykelinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törende ustanın eserlerine de yer verildi.

Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde de unutulmadı. Özay Gönlüm’ün yapmış olduğu eser ve derlemelerle hatırlanacağını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan “Özay Gönlüm, gönlümüzde yaşıyor” dedi. Denizli’nin ezgileri ve halk kültürünü tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 24. yıl dönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı.

DENİZLİ'DE BÜYÜK USTA TÜRKÜLERİ İLE ANILDI!

Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, davetliler, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Başkan Zolan’ın sanatçının anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün bedenen yaşamını yitirdiğini, eserleri ve türkülerinin yaşadığını ifade eden Başkan Zolan, “Türküler söylendikçe Özay Gönlüm yaşıyor. O gönlümüzde yaşıyor. Bugün Denizli’mizde, Ege’mizde türküler söyleniyorsa, en büyük kahramanı, hak sahibi Özay Gönlüm’dür. Özay Gönlüm yaşamı boyunca eser bırakmış, iz bırakmış, gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır" dedi.

gonlum-anma-toreni.jpg

Başkan Zolan tüm Denizlilerin gönlünde ayrı bir yeri olan Özay Gönlüm'ü bir kere daha rahmet, saygı ve özlemle andıklarını ifade ederek gelecek nesillere de ünlü ustanın eserlerini aktaracaklarını ifade etti. Törende usta ismin eserleri hep bir ağızdan seslendirildi.