‘Veda’ larla ‘Biraz Gülümse’di şimdi de ‘Sisler’e daldı

Banazlı Yazar Sami Samancı’nın 3. Kitabı “Sisler” kitapçı raflarında yerini aldı.
‘Veda’ larla ‘Biraz Gülümse’di şimdi de ‘Sisler’e daldı

İlk Kitabı olan “Veda” da 1930’lu yıllarda memleketi Banaz ilçesinde yaşanan ve mutlu sonla biten gerçek bir dramı romanlaştıran Samancı, son romanı, “Sisler” de yine gerçek bir olaydan yola çıkarak 1934’lü yılında Uşak’ta gerçekten yaşanmış bir olaydan esinlenerek dramatik bir aşk öyküsünü kaleme almış.

1956 yılında Banaz ilçesinde doğan Sami Samancı, öğrencilik yıllarında yazdığı şiir ve yazıları ile dikkat çekmiş, sonra uzun bir süre Almanya’da yaşadıktan sonra memleketi Banaz ilçesine dönerek, kendini tamamen yazmaya verdi. Yazar, ilk kitabı olan, “Veda” romanını 2017 yılında, 2. Kitabı olan ve 2018 yılında yayınlanan “Gülümse Biraz” da da şiirlerini kitaplaştırmıştı.

Eserlerinde, Uşak’ta yaşanmış gerçek olayları hüzünlü bir atmosferde anlatamaya özen gösteren Samancı, son romanı “Sisler” de yangınlar ve ölümler arasında büyüyerek birbirine vurulmuş iki genç olan Fidan ve Kenan’ın  imkansız aşklarının “Sisler” arasında kalmasına gönlü razı gelmediği için Uşak merkezde geçen bu olayı kaleme aldığını söylüyor.

“Şiiri Özlüyorum Kitaplığı Yayınları” tarafından basılan 229 sayfalık roman, aynı zamanda olayların yaşandığı mekânın, Uşak Merkez ve kısman Karahallı olması nedeni ile Uşak’ın yakın tarihine de ışık tutuyor.

Samancı son roman ile ilgili olarak dile getirdiği imkânsız aşkı şöyle tanımlıyor:

Siz hiç çılgınlık yaptınız mı?

Çılgınlık yapmadan biter mi hayatlar?

Kör döğüşü gibi belirsiz ve karmaşık yaşam serüveninde bize sunulan iyilik ve kötülüklerle yaptığımız yolculuklarımızın nihai sonunu kendimiz belirlemeyebiliriz.. Ancak çizdiğimiz yol üzerinde sağlam ve dik duruşun kaynağı biz olabiliriz…

Siz hiç naz yaptınız mı?

Naz yapabileceği yakınları olmalı insanların, zor koşullu dikenleri çok yol macerasında…