Vali Kocabıyık “Dokuyan Eller - Halı Kilim Evi’ni hizmete açtı

İl Özel İdaresi tarafından kurulan Dokuyan Eller Halı-Kilim Evi Vali Funda Kocabıyık’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. 
Vali Kocabıyık “Dokuyan Eller - Halı Kilim Evi’ni hizmete açtı

İl Özel İdaresince restore edilen tarihi Karaağaç konağındaki açılışa Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Meral Batı Demirbaş, Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

“UŞAK TARİHTE DOKUMACILIKTA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMUŞTUR”

Açılışta konuşan Vali Funda Kocabıyık; Uşak tarihinin incelendiğinde eski zamanlardan günümüze kadar dokumacılıkta önemli bir merkez olduğunu kaydetti. 

Uşak’ta dokunan el emeği halıların kalitesiyle göz doldurduğunu ifade eden Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, "Uşak halıları Ülkemizde ve Dünyada yöneticilerin saraylarına kadar girmeyi başarmıştır. Asırların vermiş olduğu deneyimle köklü bir dokumacılık geleneğinin ürünü, kaliteden ödün vermeyen Uşak Halılarını, hem ülkemizde hem de dünyada daha iyi tanıtmak amacındayız. Uşak Halıları, kalitesiyle ve işçiliğiyle tanınmasına rağmen geniş bir ekonomik pazara dönüşememektedir. Açılışını yaptığımız Dokuyan Eller Halı-Kilim Evi'nde Uşaklı kadınlarımız tarafından el emeği orijinalliğinden ödün vermeden üretilecek Uşak Halıları, binlerce yıllık bu kültürel mirasımızı yaşatmanın yanı sıra İlimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır."

 

“KALKINMIŞ BİR TOPLUM KADININ ELLERİNDEDİR”

Kadınlarımızın hayatta çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Vali Funda Kocabıyık, “Hayatın her alanında en zor, en mukaddes görevleri omuzlarken gördüğümüz kadınlarımız, nesilleri, medeniyetleri, büyük başarıları inşa eden kahramanlardır. Biliyoruz ki kadın, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının her alanda ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Demokratik ve ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu anlamlı günde kadınlarımızın istihdam edileceği ve aile ekonomilerine katkı sağlayacakları bir merkezin daha hizmete açıldığını görmek bizleri mutlu etmektedir. Kadınlarımızın duygu ve hayallerini  el emekleri ile sanata dönüştürecekleri, Dokuyan Eller Halı- Kilim Evi'nin İlimize hayırlı olmasını diliyorum. “ diye konuştu.

Konuşmanın ardından Dokuyan Eller Halı-Kilim Evi'nin açılışı Vali Funda Kocabıyık ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Vali Funda Kocabıyık, Dokuyan Eller Halı-Kilim Evi'nin açılışının ardından İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak restore edilen tarihi evde İlimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla faaliyete geçirilen Seramik ve Hediyelik Eşya Atölyesinde incelemelerde bulundu. 

Atölyede üretilen ürünlerle ilgili bilgi alan Vali Funda Kocabıyık, daha sonra  İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Uşak evini inceledi.