Vali Funda Kocabıyık, İlk halıyı tezgahtan ayırdı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kentteki kadın istihdamını artırmak amacıyla bir ay önce hizmete açtığı Uşak İl Özel İdaresi Dokumaevi'nde tamamlanan ilk halının çözgü iplerini keserek tezgahtan ayırdı. 
Vali Funda Kocabıyık, İlk halıyı tezgahtan ayırdı

Kocabıyık, Karaağaç Mahallesi'nde restore edilen tarihi Uşak evinde bir ay önce açılan Uşak İl Özel İdaresi Dokumaevi'ni ziyaret etti. 

Ziyarette dokuma evinde çalışan kadınlarla sohbet eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Kocabıyık, burada dokunan ilk Uşak halısının çözgü iplerini keserek tezgahtan ayırdı. 

Vali Kocabıyık, yaptığı açıklamada 8 Mart'ta açılışını yaptığı dokuma evinde 9 tezgahta 22 kadının halı ve kilim dokuduğunu belirterek "Bu gün tamamlanan ilk halıyı tezgahtan ayırdık. Kısa süre içinde tezgah ve dokuyan kadın sayımızı artıracağız. Hedefimiz en az 50 kadınımızın halı dokumasını sağlamak. Burada dokunan halı ve kilimlerimizin tamamı kök boyadan iplerle dokunuyor. Her biri el emeği göz nuru." dedi. 

Kadınların üretime katılması ve kültürel değerlerin geleceğe taşınması için hazırladıkları dokuma evi projesini anlatan vali Kocayıbık şunları söyledi:

"Uşak halıları tarihimizde büyük öneme sahip. Bu dokuma evinde uşak halıları yüzlerce yıllık geleneklerle dokunuyor. Burada ürettiğimiz halıları İnternet üzerinden satışa sunacağımız. İsteyen vatandaşlarımız sipariş vererek istedikleri renkte, desende ve boyutta Uşak halısı dokutabilecek. Hem kadınlarımız üretecek para kazanacak, hem Uşak halıları eski gösterişli günlerine dönecek."