Vali Funda Kocabıyık; “Atatürk tarihe damga vurmuş müstesna bir lider”

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Vali Funda Kocabıyık; “Atatürk tarihe damga vurmuş müstesna bir lider”

Kocabıyık mesajına, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde saygıyla yâd ettiğini belirterek başladı.

Mustafa Kemal Atatürk; askerî dehası, vatanperverliği, ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile attığı emin adımlarla sadece Türk tarihine değil dünya tarihine de damga vurmuş müstesna bir lider” olduğuna dikkat çeken Kocabıyık sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk’ün Samsun’da başlattığı millî mücadelemiz, Kurtuluş Savaşı ile zafere taşınmış ve 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla da taçlandırılmıştır. I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkarak topraklarının büyük bölümü işgal edilmiş olan Türk milleti, onun önderliğinde dünyaya bağımsızlığından ödün vermeyeceğini kanıtlamıştır. Atatürk’ün, millî irade ve egemenliğin her şartta korunması ve savunulması yolunda verdiği mücadele Türk milletine duyduğu sonsuz güven ve inancın göstergesidir. 

O,  övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde Türk milletine verdiği hizmetlerin yanında dünya barışına verdiği önemle de dünya tarihinde derin izler bırakmıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, askerî ve siyasi başarısıyla beraber bizlere miras bıraktığı eserleri ve fikirleriyle de yolumuzu aydınlatmaktadır.

Bizler Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda, ilke ve inkılâpların ışığında yürümeye devam edeceğiz. Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Bizim üzerimize düşen görev de Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmak, bu bağlamda belirlenen ilke ve hedefleri idrak etmek, uygulamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna mücadele etmiş olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. “