Uşak'ta Özel Eserlerle Kutsal Geçmişe Yolculuk

Uşak'ta kültürel değerleri ve kutsal emanetleri tablo haline getiren Birlik Vakfı Uşak Şubesi, “Kutsal Emanetler Sergisi” açtı. Sergi Uşak halkı tarafından büyük ilgi gördü.
Uşak'ta Özel Eserlerle Kutsal Geçmişe Yolculuk

Birlik Vakfı Uşak Şubesi kent merkezinde yer alan İsmetpaşa Caddesi’nde özel bir sergi açarak, Topkapı Sarayındaki birçok kutsal emaneti Uşaklılarla buluşturdu. Geçtiğimiz yıl düzenlenen serginin ikincisini hayata geçiren Vakıf, yeni eserlerle bu yıl da hatıraları tazeledi. Bugün açılan serginin Cumartesi saat 18.00’e kadar süreceği bildirildi.

Peygamber Efendimizin ayakkabısı, sakalı, kılıcı yer alan sergide bunun yanı sıra sahabelere ve dört halifeye ait olan, yıllar önce Türkiye’ye getirilerek bu zamana kadar muhafaza edilen emanetlere ait resimler bulunuyor.


 

Sergideki resimlerin İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetlerin birebir aynısı olduğunu ifade eden Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Özgedik, “Müzemiz eserlerin birebir fotoğrafını çektirmiş ve tablo haline getirmiştir. Uşak Müzesi'nden rica ettik ve onlarda bu sergiyi açmamıza izin verdiler.” dedi.

"Sergideki asıl amaç Peygamber Efendimizden kalan bu eserleri Uşak halkına göstermek ve o dönemin şartlarını hatırlatmak.” diyen Özgedik, “Halkımız eserler karşısında duygulanıyor, gözleri doluyor. Peygamber efendimiz ile, Kur'an ile, insan medeniyetiyle ilgili bir farkındalık oluşturmak için böyle bir resim sergisi açtık.” diye konuştu.

RESİMLER BİR KANITTIR

Biz bu topraklarda bir medeniyet mensubuyuz vurgusu yapan Özgedik, “Medeniyetimizin adı İslam medeniyetidir. Yeni türeyen bir medeniyet değiliz. Asırlardır bu topraklardayız. Bu resimlerdeki eserlerde bizim bu topraklarda bulunmamızın en büyük kanıtıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sergiye Birlik Vakfının katkısıyla birlikte üniversite öğrencileri de destek oldu.