Uşak'ta 48 yıllık anılan UKAMER'de canlandı!

Uşak Kız Meslek Lisesi yapılan yenileme çalışmalarının ardından Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) olarak kullanılmaya başlanmıştı.
Uşak'ta 48 yıllık anılan UKAMER'de canlandı!

Uşaklıların ortak buluşma noktası olan ve şehrin kalbi olarak kabul edilen Uşak Millet Bahçesi içerisinde yer alan Kız Meslek Lisesi yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) olarak hizmet vermeye başlamıştı. Tarihi yapı okul olarak hizmet verdiği dönem boyunca binlerce mezun vermişti.

Uşak Kız Meslek Lisesi mezunu olan ve bu yapıda öğrencilik hayatını tamamlayarak 1975 senesinde mezun olan 5 Uşaklı kadın 48 sene sonra yeni binada tekrar bir araya geldi. Eski okul arkadaşları, Neriman Türkcan Akbay, Meral Besci Azizlerlioğlu, Bedia Dağdik Arıcan, Emine Çelik Özler ve Emine Kısakol Yayla uzun yıllar sonra UKAMER hizmet binasında tekrar buluşarak öğrencilik günlerini anımsadı.

UKAMER 48 YILLIK ARKADAŞLARI YENİDEN BİR ARAYA GETİRDİ!

Bir araya gelme düşüncesi, Kız Meslek Lisesi’nin eski mezunlarından Neriman Türkcan Akbay tarafından hayata geçirildi. UKAMER hizmet binasında epoksi boyama kursu alan Akbay, sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurarak onları merkeze davet etti.

ukamer-1.jpg

Beş eski öğrenci, binanın geçmişe götüren atmosferinde bir araya gelerek o günlerin heyecanını birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.

ukamer-2.jpg

Eski mezun Neriman Türkcan Akbay, “48 yıl önce bu okuldan mezun olduk. Şimdi tekrar eski okulumuzda bir araya geldik. Bir çay içelim, eskileri yad edelim dedik. Eskiden arkadaşlarımla beraber burada okurken dikiş bölümüneydik şimdi ise eski okulumda epoksi boyamaya geliyorum.

ukamer-3.jpg

Senelerdir sadece uzaktan baktığımız anılarımızın olduğu bir binaydı burası, şimdiyse belediyemiz sayesinde tekrardan kullanabiliyoruz. Burada tekrardan bir araya gelmekten çok mutlu olduk. Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a böyle bir hizmeti biz kadınlara sunduğu için teşekkür ederiz.” dedi.

Yenilenen UKAMER hizmet binası çeşitli eğitim atölyelerine yer verirken aynı zamanda psikolog hizmeti, diyetisyen hizmeti, seminer, kadın kafe ve etkinlik salonu sayesinde Uşaklı kadınların yeni buluşma noktası oldu. Binada kadınlar kaliteli zaman geçirirken sosyalleşirken kendilerini geliştirme fırsatı da elde ediyorlar.