Uşaklı Romancı şimdi de Türk sanat Müziği besteleri ile gündemde

“Veda”, “Sisler Arasında” adlı romanları ve “Gülümse biraz” adlı şiir kitapları ile Türk edebiyatında taşra edebiyatçılarının sesi olan Uşak – Banaz asıllı ve İstanbul’da yaşayan Sami Samancı, şimdi de Türk Sanat Müziği besteleri ile adından söz ettiriyor.
Uşaklı Romancı şimdi de Türk sanat Müziği besteleri ile gündemde

İlk bestesi olan “Bir Ümidim Var” adlı bestesinin Türk sanat Müziği Sanatçısı Korkmaz Demir tarafından seslendirilmesi, Samancı’yı son derece mutlu kılmış. Samancı duyduğu mutluluğu şu kelimelerle dile getiriyor:

“UZUN VE ZOR BİR SERÜVEN”

Sanat adına yapılan bütün çalışmaların gerisinde yoğun bir emek ve uzun bir süreç olduğu gerçeği ve sonrası yaptığımız somutlaşmış eserlerimizi topluma duyurma ve adına bizleri bekleyen zor ve engebeli etapları aşma gailesi hep var.

İlk bestelediğim sözü ve müziği bana ait hüzzam şarkım “Bir ümidim var!” bir değerli ses sanatçısı Korkmaz Demir Bey tarafından okudu.

Biraz kendisinden bahsetmek istiyorum.:

Balıkesir Sındırgı’nın Mumcu köyünden bu değerli sanatçımız. Onun da besteleri var. Konservatuar mezunu donanımlı ve güçlü bir sese sahip. En büyük özelliği bu yazdıklarımdan bence daha önemli.

Bir tarafı bilgi, diğer yarısı halis köylü. İster bakan olun, ister ünlü, ister Karun gibi zengin. Bana göre hepsi hikaye. Asıl mesele köylü kalabilmenin erdemlerine haiz olup bu değerleri muhafaza edebilme özelliğinden ve çizgisinden sapmadan, bir düzgün yaşam yolunda yürüyebilmektir.

Korkmaz Demir bey, benim hep yazdığım bir sözümün içeriğine kişilik bazında tam denk düşen bir şahsiyet.

İçi dolu altın sarısı buğday başakları gibi. Başı hep eğik.