Uşak’ın en meşhur yemekleri

Günaydın Sevgili Okurlarımız… Alacatene, ekşili arap aşı, topalak aşı, ıspanaklı börek, et basması, ciğer sarma, tarhana çorbası, pirinçli köfte, gül peksimeti, kıymalı puf böreği, ılıbada dolması, farkala, yağlı gevrek, döndürme, ciğerli bulgur, cendere tatlısı, muska böreği, demir tatlısı, keşkek, ebem köftesi.Cerpli et yemeği
Uşak’ın en meşhur yemekleri

Özellikle yeni kuşaklar, güzel memleketimiz Uşak kültürünü ne kadar tanıyor? Yukarıda saydığımız Uşak’a özgü yemeklerin kaçını tattı acaba?

Gelecek kuşaklara Uşak kültürünü aktarmak adına www.usakgundem.com olarak adına yeni bir yazı dizisine başlıyoruz.  Bu amaçla Uşak’ın damak çatlatan lezzetlerinden başlayalım istedik.

Bugün sizlere tanıtmak istediğimiz Uşak lezzeti “Topalak Aşı” olacak.

Topalak İçin Gerekli Malzemeler:

1 çay bardağı ince bulgur

1 baş soğan

1 yumurta

5 su bardağı et suyu

50 gr. tereyağ

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Topalak Yapılışı:

Bir kabın içinde ince bulgur ,tuz,baharatları,unu,yumurta akını,ilave edip yoğurunuz.Elimizi ıslatıp bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.Köfteleri hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım.Tepsiyi sallayarak sağa-sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım.Tencereye sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Suyu ekledikten sonra tuzunu ilave edelim. Su kaynayınca köfteleri ilave edelim.Yemeğimizi ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirip limon suyu ilave ederek servis yapalım.

Kaynak: Fatih Demir (Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yön. Kur. Bşk.)