Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri Kapsamında fotoğraf sergisi açıldı

İlimiz Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Tarihi olan 1 Eylül Kurtuluş etkinliklerinin 96. Yıldönümünde “Düşman İşgali sonrası Uşak” konulu fotoğra sergisi açıldı.
Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri  Kapsamında fotoğraf sergisi açıldı

İsmetpaşa Caddesi, Tiritoğlu parkı önündeki sergi Uşak Belediyesi tarafından düzenlendi.

Fotoğraf sergisi açılış törenine; Vali Salim Demir,  Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş, yeni atanan Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz ve Adalat Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, protokol mensupları, daire amirleri, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Uşaklı vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Uşak'ın Kurtuluş Günü dolayısıyla gönderilen kutlama mesajları okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gönderdiği bir mesaj ile Uşak’ın kurtuluşunu kutladı.

“Atatürk ve silah arkadaşlarını kahraman uşaklıları saygı ve sevgi ile anıyorum”

Serginin ev sahipliğini üstlenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, katılımcılara şöyle seslendi:  “Sözlerime; 26 Ağustos dan başlayıp 30 Ağustos, 1 Eylül Uşak’ın kurtuluşu ve 9 Eylül İzmir’de sona eren süreçte yurdumuzu işgalden kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını, özellikle büyük kahramanlık gösteren Uşaklı kahraman kardeşlerimizi sevgi ve saygı ile anıyorum. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu cesareti bugüne kadar sürdüren tüm Uşaklı kardeşlerimi de sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Türkiye, dünyanın göz bebeği olan ve her daim düşmanı olan bir ülke, İşte o yıllarda ülkemiz düşman işgali altında kaldı. Rabbim bir daha o günleri göstermesin. Bu güzel vatanı bir daha düşman çizmesinin çiğnemesine izin vermesin.

Türkiye’nin gündemde olmasından dolayı 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine uğradık. Bu hain darbe girişimine karşı Uşak olmak üzere milletçe karşı koyduk. Hain FETÖ ya fırsat vermedik.

Şimdi de ekonomik bir yaptırım ve baskıya maruz kalıyoruz. Halkımız ve milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ekonomik saldırıyı da def edeceğiz. Çünkü Türkiye dünyanın göz bebeği, tekrara büyüyecek ve şahlanacaktır. Dünyaya adaleti getirecektir. Onun için Milli ruh çok önemlidir. Kurtuluş ruhu çok önemli. O kahraman ecdadın torunlarının vatan ve millete sahip çıkışı önemli. Tek vatan, tek bayrak sloganı ile inşallah al bayrağımız kıyamete kadar dalgalanacaktır. Ben ahrete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi yad ediyor, Uşak’ın kurtuluşunu tekrar tekrar kutlar hepiniz sevgi ve saygı ile selamlarım.”

AK Parti Uşak Milletvekili  İsmail Güneş, “Bundan 96 yıl önce elinde topu tüfeği her türlü teçhizatı olan düşman karşı, ayağında çarığı bile olamayan aç karnı ile ayakta zor duran vatan evlatlarının neler yapabileceğini bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

Ülkemiz bir daha yaşamasın. Ama ben şuna inanyorum. Bugünlerin gelmemsi için mangal gibi yürek ve Çanakkale ruhu milletimizin genlerinde vardır. 15 Temmuz da tank ve uçaklarla saldıranlar bu mangal gibi yürek karşısında boyun eğmiştir. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım. 96 yıl önce düşmanı bu yurttan kovmak için mücadele veren, şehit olanlara başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allah hepsine rahmet eylesin. Gazilerimizden yaşayanlara da Allah uzun ömür versin. Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlu olsun” ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “O günden bugüne vatanı kurtarmak için canını vermekten kanını akıtmaktan çekinmeyen, sonraki dönemlerde terörle mücadele eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit ve gazilerimize minnetlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Ülkemiz coğrafi konum olarak üzerinde gözlerin çevrildiği bir alan. Bu yüzden her gün yeni bir senaryo, her gün yeni bir oyun  ve yeni bir tehdit ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu kurtuluş günümüzde şehit ve gazilerimize karşı vefa borcu olarak, bir olarak, diri olarak durursak tüm tehlikeleri bertaraf edebiliriz. Güçlü şekilde durursak tehlikeleri geri püskürtebiliriz.

Güneydoğu Bölge sınırımızda yaşanan tehditleri bertaraf etmek için düzenlediğimiz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları başarıya ulaşmak ve Suriye’nin yeniden şekillenmesinde oynadığı rolü çekemeyen dış güçler şimdi de ekonomik operasyonlara başlamıştır. Yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Bugüne kadar Aziz Milletimiz bu tehditleri nasıl bertaraf etmişse bu ekonomik savaştan da galip çıkacağız. Ben yeniden Uşak’ın Kurtuluş Bayramı 1 Eylül tarihini kutlar tüm şehit ve gazilerimize rahmet diler, şükranlarımı sunarım”

Son konuşmacı, Vali Salim Demir de Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü münasebetiyle törene katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu güzel vatanı bize hediye eden, canlarıyla bu vatan toprağını sulayan tüm şehitlerimizi, cesaretleri takdire şayan gazilerimizi, rahmetle minnetle anıyorum, hepsinden Allah razı olsun, mekânları cennet olsun, ruhları şad olsun. Şanlı tarihi yüzlerce yıl öteye uzanan necip milletimizin kutlu geçmişi, ağustos ayı zaferlerle doludur ve bu ayın ayrı bir yeri vardır. 1071'de 26 Ağustos'ta Sultan Alparslan Anadolu'yu fethederek burayı bizlere vatan kılmıştır, aynı şekilde 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan muharebesini kazanarak Kurtuluş Savaşı'mızın çok önemli bir dönüm noktası yaşamıştır. Kurtuluş Savaşı mücadelesi Uşak'a çok yakın bir mevkide gerçekleşmiştir. Aynı şekilde bugünden sonra hemen akabinde 1 Eylül 1922'de Türk Ordusu ve kahraman Çeçeli Murat gibi vatan sevdalıları, Uşaklıların başlatmış oldukları direnişle Uşak, düşman işgalinden kurtarılmıştır. O günden bugüne bayrağımız gönderde şerefle dalgalanmaktadır.”

Halk oyunları gösterisinin ardından serginin gezilmesi ile buradaki etkinlik sona erdi.