Uşak'ın derisi Kütahya Zeybeği ile buluştu!

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen Zeybek Güzellemeleri Koleksiyonu Defilesi büyük ilgi gördü. Defile ziyaretçilerden tam not almayı başardı.
Uşak'ın derisi Kütahya Zeybeği ile buluştu!

Kütahya'da düzenlenen Zeybek Güzellemeleri Koleksiyonu Defilesi büyük ilgi gördü. Kütahya Valiliği koordinesinde Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen defile “Afyon’un Keçesi, Uşak’ın Derisi, Kütahya’nın Zeybeğinde Buluşuyor” teması ile yapıldı.

Kütahya Valiliği himayelerinde Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, “Afyon’un Keçesi, Uşak’ın Derisi, Kütahya’nın Zeybeğinde Buluşuyor” temalı, “Zeybek Güzellemeleri Koleksiyonu Defilesi” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirilen organizasyona Kütahya Valisi Musa Işın ve Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı.

ÜRETİM USTA ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN YAPILIYOR!

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Elif Telli, protokol üyeleri ve katılımcılara etkinlikle ilgili bilgiler verdi. Telli, "Kütahya’da Hitit, Frig , Roma, Bizans, Selçuklu özellikle Germiyan ve Osmanlı toplumlarından günümüze kuşaktan kuşağa aktarılan, maddi ve manevi kültürle harmanlanan bir şehir kimliği ön plana çıkmaktadır.

Bu günümüze kadar gelmekle beraber koruma altına alınmadığı ve belgelenmediği takdirde yakın gelecekte kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya. Modern kültürün etkisi altında bulunmuş, kültür ve sanat eserlerinin asıl halini belgelemek, gelecek nesillere taşımak ve sürdürülebilir hale getirmek hedefinde Kütahya Olgunlaşma Enstitümüz önemli bir rol üstlenmektedir. Günümüz Kütahyası’nda halen yaşayan adetlerden doğan ihtiyaçları da karşılamaya çalışmaktayız. Yani halkımızdan alınan siparişlerin alanında söz sahibi usta öğreticilerimizle üretimini yapıyoruz. Ayrıca tarihi birikimden beslenen, modern bilim eşyasıyla aksesuarlar tasarlamak ve üretmek konusunda da önemli çalışmalarımız var" dedi.

Kütahya Zeybek Alayı merkezli temaların üzerinde uzun süredir çalışan Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü, birbirinden kaliteli Uşak derilerini zeybek ile buluşturarak farklı temalara imza atıyor. Afyon’un keçesi ve Uşak’ın derisi Kütahya zeybeği ile harmanlıyor. Ortaya çıkan eserler ise düzenlenen defileler ile paylaşılıyor.