Uşak’ı tanıtan bir tiyatro oyunu ve kısa film yapılacak

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, Uşak’ta 2022 yılında yapılan icraatlar hakkında ilgili daire müdürleri vasıtası ile kamuoyunu bilgilendirdi.
Uşak’ı tanıtan bir tiyatro oyunu ve kısa film yapılacak

Toplantıda basın mensuplarına görsel bir sunu gerçekleştiren Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, Uşak’ı tanıtmak için Valilik ve müdürlüğünün çok yönlü çalışmalar yaptığını, Uşak’ı tanıtan bir tiyatro oyunu ve kısa film girişimlerinin olduğunu açıkladı.

Ceylan; 2023 yılında Uşak’ı anlatan bir tiyatro eseri yazdırılması planlanmaktadır. Sonrasında bu eser Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde halkımızla ve daha önce hiç tiyatro izlememiş köy çocuklarımızla buluşturulacaktır.

Uşak Kültür Rotası projesi Uşak ilçe köylerinde bulunan köylerde uygulanacaktır” dedi.

“İLK KEZ UŞAK KONULU FİLM YARIŞMASI DÜZENLENİYOR”

Uşak Kısa Film Yarışması hakkında da bilgiler veren Ceylan, “Bu yıl, farklı olarak Uşak’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle yarışmaya ‘Uşak ve Kurtuluş’ temalı yeni bir kategori eklenmiştir.

Bugün itibarıyla yurt içi ve yurt dışından toplam 4 bine yakın başvuru alınmıştır. Festival 13 – 21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bu yıl ilk kez olacak Uşak kısa Film yarışmasına şimdiye kadar 200 başvuru yapılmıştır.

Yarışmanın birincisine 10 bin TL, ikincisine 7 bin 500 TL, üçüncüsüne 5 bin TL ödül verilecektir” bilgisini verdi.

Ceylan; Uşak, İl Halk Kütüphanesi gece 24.00’e kadar açık tutularak üniversite öğrencilerine ve tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Kütüphanelerimizden yararlanan vatandaşlarımızın sayısı 2021 yılına göre yüzde yüz artmıştır. Bu da çok sevindirici bir gelişmedir.

Ceylan, ilimizde bulunan Sebeste, Blaundus, Clandıras gibi antik kentlerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)