Uşak yemekleri asırlık tariflerle anlatılacak

Uşak’ın yöresel yemekleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde asırlık tarifleriyle anlatılacak.
Uşak yemekleri asırlık tariflerle anlatılacak

Uşak yemekleri asırlık tariflerle anlatılacak - Ülkemizde 21 - 27 Mayıs haftası Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türk Mutfağı Haftası nedeniyle 21 – 27 Mayıs 2023 tarihleri arasında 81 ilin yanı sıra yurt dışı temsilci etkinlikler planlandığını duyurdu.

EMİNE ERDOĞAN'IN ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayeleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tüm yurtta düzenlenen etkinliklere eş zamanlı olarak Uşak ilinde de 25 Mayıs Perşembe günü Uşak Kültür ve Turizm İl Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Uşak Yemekleri” programı düzenlenecek.

25 Mayıs Çarşamba günü Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası, Uşak Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Uşak Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Yiyecek Hizmetleri Bölümü ve Uşak Mehmetçik İlkokulu tarafından desteklenen programın adresi de belli oldu. 25 Mayıs Perşembe günü Uşak Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirileceği bildirilen Uşak’ın yöresel yemekleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde asırlık tarifleriyle anlatılacak.

Öte yandan ekinliğe yoğun katılım olması beklenirken tüm vatandaşlar da Uşak'ta Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine davet edildi.