Uşak Valiliği 29 Ekim Kutlama Programını açıkladı

Uşak Valiliği yayımladığı resmi duyuru ile Cumhuriyet'in 100. yılı kutlama programını açıkladı.
Uşak Valiliği 29 Ekim Kutlama Programını açıkladı

Türkiye bu sene Cumhuriyet'imizin 100. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Uşak'ta da çalışmalar hız kazandı. Uşak'ta çeşitli etkinlikler açıklanmaya devam ederken Uşak Valiliği beklenen kutlama programını yayımladı.

Uşak'ta şanlı Cumhuriyet'imizin 100. yıl kutlamaları 28 Ekim 2023 Cumartesi gününden başlayacak. Fidan dağıtımı, Cumhuriyet Ormanı ağaç dikimi, mehteran gösterisi, Cumhuriyet'in sesleri konseri, halk oyunu, drift gösterisi, fener alayı ve havai fişek gösterisi gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

UŞAK VALİLİĞİ CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI! UŞAK'TA 29 EKİM FENER ALAYI NE ZAMAN, NEREDE?

Uşak'ta Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları 28 Ekim Cumartesi günü saat 12:45'te Atatürk Anıtı önüne çelenk konulması ile başlayacak. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından buradaki tören sona ererken Saat 13:15'te 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 100. Yıl Uşak Fidan Dağıtım Etkinliği başlayacak. Gün içerisinde Mehteran Gösterisi ve Cumhuriyetin sesleri konserleri gerçekleştirilecek.

28-ekim.jpg

29 Ekim Pazar günü ise Valilik Makam Protokol giriş kapısı önünde tebrikat töreni yapılacak. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 1923 kişinin katılımı ile halk oyunları gösterisi düzenlenirken Süper Moto Yarış Pisti'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel drift gösterisi düzenlenecek.

29-ekim.jpg

Akşam saatlerinde ise 100. yılında Cumhuriyet ve Uşak sergisi, mehteran gösterisi yapılırken 20:30 itibari ile Atapark'tan başlayacak olan Fener Alayı yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda havai fişek gösterisi ile sona erecek.