Uşak Üniversitesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Hafta devam ediyor

Uşak Üniversitesi’nin düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası Hafta’nın bu yıl 5’incisi düzenleniyor. 27 Mayıs tarihinde başlayan International Staff Week 31 Mayıs 2024’e kadar sürecek.
Uşak Üniversitesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Hafta devam ediyor

Düzenlenen etkinlik 27 Mayıs 2024 tarihinde Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

21 farklı ülkeden 38 üniversitenin katılım sağlamış olduğu etkinliğin ilk günü için Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve kültür Merkezi fuaye alanında buluşma yapıldı. Daha sonra katılım sağlayan farklı ülkelerdeki öğrenciler, kendi ülkelerini tanıtan stantları açtı.

acilis-toreni1-min.jpg

“UŞAK’A VE ÜNİVERSİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ”

21 ülkeden 38 üniversitenin akademik ve idari personelinin katıldığı 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) ilk gününde Rektör Savaş, konuklar için hazırlanan tanışma programında “Hoş geldiniz” konuşması yaptı. Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuşmasında bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri ‘Uluslararası Hafta’nın, Uşak Üniversitesi için önemini vurgularken bu tip etkinliklerin ikili işbirliklerini ve kültürel etkileşimi artırmak adına önemli olduğunu belirtti. Konuşmasında kısaca Uşak tarihi hakkında da bilgi veren Rektör Savaş, 5. Uluslararası Hafta kapsamında ülkemizin ve Uşak’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı etkinlikler ve geziler de yapılacağını sözlerine ekleyerek ‘‘Uşak Üniversitesi olarak, siz değerli konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamaktan ve bu önemli etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik sayesinde siz değerli konuklarımızla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuyoruz. Uşak’a ve Üniversitemize hoş geldiniz’’ dedi.

19-min.jpg

ETKİNLİK BUGÜN SONA ERECEK

Etkinliğin ikinci gününde ise 5. Uluslararası Haftanın açılış töreni yapıldı. Törene Prof. Dr. Savaş’ın yanı sıra Uşak Vali Yardımcısı Önder Can, idari ve akademik personellerle çok sayıda davetli katılım sağladı. Programın üçüncü günü için etkinlikler bugün de devam edecek. Etkinliğin son gününde Pamukkale’ye günübirlik gezi yapılacağı öğrenildi.