Uşak Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen Nevruz Bayramı Uşak Üniversitesi’nde birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa katılım yoğun oldu.
Uşak Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde çok sayıda önemli ismin katılımı ile Nevruz Bayramı kutlandı. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programa başlanmadan önce saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu Nevruz Belgeseli gösterildi.

ekran-goruntusu-2024-03-22-122104-min.png

“ŞER ODAKLARINA KARŞI VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP”

Rektör Savaş “Nevruz, sadece baharın gelişinin değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin, hoşgörünün ve kardeşliğin sembolüdür” diyerek konuşmasına başladı. Bugün, burada bir araya gelerek farklılıklarımızı da kutladığımızı ifade eden Savaş, “Çünkü farklılıklarımız, bizi zenginleştiren birer değerdir. Bu değerleri koruyarak, birlikte daha güçlü ve daha ileriye gitmek için çalışmalıyız. Fitne tohumları ekerek vatanımıza zarar vermeye çalışan şer odaklarına karşı verilecek en güzel cevap, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe bir duruş sergilemektir” dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-22-122409-min.png

Rektör Savaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bugün, burada Nevruz'un bereketini ve coşkusunu hep birlikte paylaşıyoruz. Nevruz Bayramı’nın başta Ülkemiz olmak üzere, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim”

MÜZİK VE DANS GÖSTERİSİ

Yapılan açılış konuşmalarından sonra Nevruz eğlenceleri düzenlendi. Bu kapsamda sanat direktörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ, koreografisini Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Altıntuğ’un yaptığı, Uşak Üniversitesi Vokal Akademisi ve Uşak Üniversitesi Halk Dansları Ekibi, müzik ve dans gösterisi sergiledi.

Nevruz kutlamaları sonrasında Vali Turan Ergün, Rektör Savaş öğrencilerle birlikte iftar yaptı. İftardan sonra yapılan konuşmalarda ise öğrencilerden gelen sorulara yanıt verildi.