Uşak Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da özel etkinliklerle kutlandı. Uşak Üniversitesi de bu etkinliklerden birine imza attı.
Uşak Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Uşak'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel etkinlikler düzenlenirken bunlardan birini de Uşak Üniversitesi tarafından düzenlendi. Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yaşayan Fikirler Topluluğu ile Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, il protokolü, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Program Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Salimeh Amanjani’nin “Kadın ve Göç” isimli sergisinin açılışıyla başladı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI!

Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yaşayan Fikirler Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı gerçekleştirildi.

universite-4.jpg

Sergiyi gezen konuklar eserler hakkında bilgi aldı. Sergi açılışının ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda ‘‘Farklı Coğrafyalarda Kadın Olmak’’ konulu panel gerçekleştirildi.

universite-3.jpg

Panel öncesi Uşak Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’ne özel hazırlanan video gösterildi. Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, sözlerine ‘‘Şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere rahmetin, merhametin, şefkatin, nezaketin sembolü hayatımızın kaynağı değerli kadınlar hepinize hürmetlerimi sunuyorum’’ diyerek başladı.

universite-2.jpg

Prof. Dr. Savaş, 8 Mart kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözümüne ilişkin tartışmalar ve çözümler için bir fırsat olarak değerlendiklerini belirterek ‘‘Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Kadın; insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Kadın merhamettir, şefkattir, sabretmektir kadın, doğruluktur, sır tutmaktır, sadakatin timsalidir kadın, cömertliktir, Rabbine şükretmektir kadın. Bir toplumun en önemli yapı taşı ailedir, ailenin en temel unsuru ise annedir, kadındır’’ dedi.

universite-1.jpg

Yapılan konuşmaların ardından diğer katılımcılar tarafından hazırlanan özel sunumlar gerçekleştirilirken kurulan özel standlarda katılımcılara yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.