Uşak Üniversitesi'nde 6 Şubat depremleri için anma programı düzenlendi

Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ancak 11 ilde yıkıma neden olan büyük deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle bir kere daha tek yürek oldu. Uşak Üniversitesi de anma programı düzenledi.
Uşak Üniversitesi'nde 6 Şubat depremleri için anma programı düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın deprem felaketi Türkiye'de büyük bir yıkıma neden olurken 11 ilimizde 50 binden fazla vatandaşımızı hayattan koparmıştı. Yaşanan depremin yaraları sarılmaya devam edilirken acı depremin yıldönümünde tüm Türkiye tekrar tek yürek oldu ve deprem şehitlerini andı.

Tüm yurt genelinde çok sayıda etkinlik düzenlenirken bu etkinliklerden biri de Uşak'ta gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi tarafından organize edilen anma programında hem depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anıldı hem de bir daha böyle büyük deprem felaketleri yaşanmaması için alınması gereken tedbirler ve önlemler masaya yatırıldı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ 6 ŞUBAT DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI!

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketinin 1 yıl dönümünde Uşak Üniversitesinde anma programı gerçekleştirildi. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (UDAM) tarafından Uşak Valiliği ile Uşak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen programa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolü, polis ve jandarma personelleri, AFAD personelleri, STK temsilcileri, Uşak Üniversitesinin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

anma-2.jpg

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen program Uşak Üniversitesi UDAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ada’nın konuşmasıyla başladı. Mehmet Ada, zor dönemlerde hemen bir araya gelmenin ve dayanışma yeteneğinin milletimizin en önemli özelliklerinden biri olduğunu söyleyerek düzenlenen programın bir amacının da milletimizin bu özelliğini vurgulamak olduğunu belirtti. Programın gerçekleşmesinde destek olan tüm kurumlara teşekkür eden kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.

anma-3.jpg

Asrın felaketinin yaralarının asrın birlikteliği ile sarıldığının altını çizen Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi olarak depremin ilk anından itibaren seferber olduklarını aktararak “Uşak Üniversitesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Cenab-ı Hak bizlere böyle bir acıyı bir daha göstermesin’’ diyerek konuşmasına son verdi.

anma-1.jpg

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da bir açılış konuşması yaparak depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kalanlara da acil şifalar diledi. Başkan Çakın, 6 Şubat depremlerinde Uşak’taki tüm kurumların tek bir noktadan çalıştığını söyledi.

anma-4.jpg

Düzenlenen anma programında ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan kısa filmlere de yer verilirken Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından depremde hayatını kaybeden kişiler için edilen dualara tüm davetliler de katıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dağıtılan lokma hayrının ardından anma programı sona erdi.