Uşak Üniversitesi'nde "Kurtuluş Oratoryosu" sahnelendi

Kurtuluş Savaşının başlangıcının 100. yılı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde, Türkiye Barolar Birliği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından "Kurtuluş Oratoryosu" sahnelendi.
Uşak Üniversitesi'nde "Kurtuluş Oratoryosu" sahnelendi
Programa, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, eski Devlet Bakanı M. Zeki Sezer, akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Metin, milli mücadelenin başlangıcının 100. yılı dolayısıyla Uşak Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkanlığı ve Türkiye Barolar Birliği Korosunun ortaklaşa düzenlediği programa katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

“Latif Doğan sürprizi”

Dr. F. Rezzan Ünalp’ın metin yazarlığı yaptığı, Şef Av. Serdar Yasun yönetimindeki “Kurtuluş Oratoryosu” dinleyenlere coşkulu dakikalar yaşattı. İzleyiciler “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şarkılara eşlik ederek, koro ile sahne alan Ankara Etimesgut’lu Seymenlerin dans gösterilerini izledi.

Kurtuluş Oratoryosunun sahnelenmesinin ardından, sahneye davet edilen isim büyük şaşkınlık yarattı. “Kurtuluş Oratoryosu” programına seyirci olarak katılan sanatçı Latif Doğan sevilen şarkılarını seslendirdi.


“Kültürel ve Sanatsal Etkinliklere Uşak Halkımızı Bekliyoruz”
Programın ardından Rektör Prof. Dr. Savaş organizasyonu gerçekleştiren ekibi kutlayarak, Cumhuriyetin önemine değindi. Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 1919 tarihinin 100. yılında böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün hem kalbimize hem de beynimize hitap eden çok değerli müzik topluluğuna ve bu anlamlı geceye teşrif eden herkese teşekkür ediyorum. Biz Uşak Üniversitesi olarak, Uşak halkının tüm kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilmesi için kapımızı sonuna kadar açıyoruz. Bu nedenle böyle önemli etkinliklerin bu salonda yapılıyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Sizleri her zaman buralarda görmek istiyoruz.” dedi.