Uşak'ta gökkuşağı misali bir sanat etkinliği

Uşak, resim, heykel, halk oyunları, müzik, edebiyat söyleşileri ve çeşitli ülkelerden seçilmiş dans figürleri ile bezenmiş bir etkinlikle bir sanat şölenine tanık oldu.
Uşak'ta gökkuşağı misali bir sanat etkinliği

Sanatı ve Sanatçıyı Destekleme Derneği Kurucu Başkanı yönetmen Onur Ulucanlı, İlkler Şehri Uşak’tan Sanat mücadelesi başlattıklarını belirtti.

Sanatı ve Sanatçıyı Destekleme Derneği Uşak Öğretmenevinde düzenlemiş olduğu açılış gecesinde yedi sanatla sanatçı ve sanatseverlere merhaba dedi.

Program Mehmet Eren’in Saklı Duygular resim sergisi ile başladı. Sergi ortasına konumlandırılmış “Sokaktan Bulunmuştur” yazılı heykel dikkat çekti. Dernek Yönetimi bunun sosyal bir mesaj olduğunu açıkladı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılarak Turan Kallı’nın Solo zeybek gösterisi ile devam etti.

Açılış gecesine özel olarak Kurucu Başkan Onur Ulucanlı, kurucu başkan yardımcısı Gamze Akıncı ve kurucu üyeler, Çiğdem Abay, Can Hüseyin Çevik, Burkay Çelik ve Sidar Demir açılış konuşmalarını yaptı. Ortak ağızdan yedi sanatın savunuculuğu, “sanatı ve sanatçıyı koruma,üretme anlamında müdahale ve mücadeleyi başlatmak için zorlu fakat önemli bir görevi ifa etmeye talipli olduk” şeklinde açıklandı.

Kurucu Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ulucanlı, geceyi “Hayatımda İşte o an’lar vardır, şuan İşte O An” şeklinde ifade etti.

Program, Savaş Yaman, Cengizhan Coşar ve Sibel Yıldız’ın konserleri ile devam etti. Müzik sanatçılarının ortak noktası ilk müzik kliplerinin Yönetmen Onur Ulucanlı tarafından çekilmiş olmasıydı. Programda orkestra konserinde Tamer Akpınar, Baver Soylu, Ertan Gülcihan, Emre Tınastepe, Cemal Kerim Barış müzik performanslarını sergiledi. Konserleri Edebiyat alanında Muhammed Mümin Tan’ın Edebiyat söyleşisi ve şiir dinletisi takip etti.

Gece de diğer sanat alanlarından, Duygu Ergül, Anıl Can Bardak, Doğukan Çetinkaya’nın hazırlayıp sergilediği Salsa ve Tango/Zumba dans gösterileri ve Hüseyin Bal’ın yazıp oynadığı Moral isimli tek kişilik tiyatro oyunu gecenin ritmini değiştirdi.

Gecede sahne alan tüm sanatçılara sanatlarını paylaştıkları için Sanatı ve Sanatçıyı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri Uşak Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Zafer Güngen, Uşak Belediyesi Sanat Danışmanı, Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Direktörü Onur Altıntuğ, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi Başkanı Nihal Sallantı ve Tiyatro Yönetmeni Çağrı Gülerer tarafından sanatçılara takdim edildi.