Uşak'ta 3 bin çocuk tiyatro izlemenin keyfini çıkardı

Uşak'ta, daha önce hayatında hiç tiyatroya gitmeyen 3000 çocuk Eti Çocuk ve Bosch Çevre Çocuk Tiyatrolarının "Heidi” ve “La Fontaine Orman Mahkemesinde" oyunlarıyla buluşturuldu.
Uşak'ta 3 bin çocuk tiyatro izlemenin keyfini çıkardı

Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesi amacıyla organize edilen, Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının sahnelediği "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı çocuk oyunu bugüne kadar 700'ü aşkın temsille 200 bini aşkın çocuğa ulaştı. Proje kapsamında Uşak’ta da 4 oyun sahneleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Uşaklı minik izleyicilerine keyifli anlar yaşattı.

2001 yılından bu yana Türkiye’de ve Dünya’da 2 milyonu aşkın çocuğa tiyatro sevgisini aşılayan, kültürel gelişimlerine katkıda bulunan ve hayal dünyalarını zenginleştiren ETİ Çocuk Tiyatrosu, “Heidi” oyunuyla Uşaklı minik izleyicileriyle buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nde 4 seans sahne alan oyun, klasikler arasında olması hasebiyle velilerden de tam not aldı.

Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, kendilerine tiyatro izleme imkânı sunan Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür etti.

Kentteki her yaştan bireyi sanatla buluşturmayı hedefleyen Uşak Belediyesi, çocukların da sanatla büyümesi ve sanatı tanıyarak yarınlara hazırlanması adına çalışmalarını sürdürmeye kararlı.