Uşak Kanserle Savaş Derneği tüm tütün kullanıcılarına seslendi

Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma gününde tüm tütün kullanıcılarına seslenerek günün anlam ve önemini anlatan bir basın açıklaması yayımladı.
Uşak Kanserle Savaş Derneği tüm tütün kullanıcılarına seslendi

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında önemli bir basın açıklaması yayımlayan Kurnaz, pasif içiciliğin yılda 1,2 milyon insanın ölüme yol açtığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanımı nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Tütüne bağlı ölümlerin çoğu, tütün endüstrisinin yoğun reklam ve pazarlama taktiklerinin hedefi olan düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir.

Tütün, sigara içmeyen ancak pasif içici olanlarda da birçok hastalığa ve ölüme neden olmaktadır. İkinci el duman maruziyeti (pasif içicilik) yılda 1,2 milyon insanın ölümüne yol açmaktadır. Tüm çocukların yaklaşık yarısı tütün dumanıyla kirlenmiş hava solumakta ve her yıl 65 000 çocuk pasif içiciliğe bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

ekran-goruntusu-2024-02-08-141210-min.png

Hamileyken sigara içmek, bebekler için yaşam boyu çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Sadece sigara değil, ısıtılmış tütün ürünleri ve elektronik sigaralar da tütün içerir ve kullanıcılarını kanser yapıcı ve sağlığa zararlı toksik gazlara maruz bırakır.

9 Şubat Sigara Bırakma Gününde Uşak Kanserle Savaş Derneği olarak tüm tütün kullanıcılarına sesleniyoruz;

“Tütün kullanımını bırakarak hem sağlığınızı hem sevdiklerinizin sağlığını, hem cebinizi, hem de çevrenizi koruyabilirsiniz”

ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Bunun yanı sıra 6 Şubat Salı günü Uşaklılar için Atatürk Kültür Merkezi 1 No’lu Salon’da Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hayat Merkezi doktorları tarafından konferans verildi. Konferansta katılımcılara, kanserden korunma yolları ve sigaranın zararları ile kansere etkisi anlatıldı.