Uşak'ın Sivaslı ilçesi

Uşak kazasının köyü olan Sivaslı 1908 yılında nahiye, 1948 yılında belediye, 1953 yılında ilçe olmuştur.
Uşak'ın Sivaslı ilçesi
Karasal iklimin hüküm sürdüğü Sivaslı’da dağlık kesimlerde çam, ardıç ve meşeden oluşan ormanlar bulunur. İlçenin yüzölçümü 507 Km2, denizden yüksekliği 1050 metredir. İlçe genelinde Pınarbaşı, Budaklar, Hacim, Kökez, Samatlar, Salmanlar, Ağaçbeyli köyleri ile Selçikler, Tatar ve Yayalar Beldeleri kısmen ovalıktır.


EĞİTİM

İlçe merkezinde 3 adet ilkokul (Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Muammer Yazgan İlkokulu) 3 adet ortaokul (Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, 31 Ağustos Ortaokulu), 3 adet lise (Dursun Yalım Fen Lisesi, Sivaslı İmam Hatip Lisesi, Sivaslı Anadolu Lisesi), 1 adet Halk Eğitim Merkezi bulunmaktadır.


SAĞLIK

İlçede Sivaslı Devlet Hastanesi, Sivaslı Toplum Sağlığı Merkezi ve Sivaslı Aile Sağlığı Merkezi gibi sağlık kuruluşları bulunmaktadır. İlçe sınırlarında Selçikler Aile Sağlığı Merkezi ile belde ve köylerinde de 12 adet Sağlık Evi bulunmaktadır.


HAYVANCILIK

İlçede hayvancılık da gelişmiştir. Son yıllarda kümes hayvancılığı ve arıcılık da yapılıyor olsa da koyun, kıl keçisi ve sığır en çok beslenen hayvanlardır. Sivaslı’da, büyükbaş hayvancılık daha çok ahır hayvancılığı seklindedir. Sığırlar ağırlıklı olarak süt üretimi için yetiştirilmektedir. İlçe merkezinde süt üretimi için kurulmuş süt birliği de bulunmaktadır.

EKONOMİ

İlçenin geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve hizmet sektörüdür. İlçe merkezi olmasından dolayı ticaret ile pazarlama sektöründe çalışanların büyük çoğunluğu hizmet sektöründen geçimini sağlamaktadır.Bunların dışında ilçede; dokumacılık, halı-kilim, testi-bardak ve mermer ocakları gibi işletmeler de mevcuttur. Sivaslı’nın çileği çok meşhurdur. Her yıl Haziran ayının başında "Çilek Festivali" düzenlenmektedir.


TARIM

Sivaslı'da ki tarım arazilerinin 23.680 hektar alanı kuru, 2.317 hektarı sulu tarım alanıdır. İlçedeki başlıca bitkisel üretim buğday, arpa, yulaf, nohut, kuru fasulye, mercimek, şeker pancarı, tütün, haşhaş ve ayçiçeğidir. İlçedeki sebze yetiştiriciliği olarak başlıca sebzeler, domates, biber, taze fasulye, salatalık üretimi yapılmaktadır. Meyvecilik olarak başta çilek olmak üzere, elma, vişne, kiraz, ceviz, armut ve üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır.