Uşak Gül Spor Kulübü halk oyunlarında Türkiye 6'ncısı oldu!

Bu sene Konya'da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Uşak Gül Spor Kulübü 6. olarak ulusal başarı elde etti.
Uşak Gül Spor Kulübü halk oyunlarında Türkiye 6'ncısı oldu!

Uşaklı minik kızların Türkiye başarısı göğüsleri kabarttı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından bu sene Konya’da gerçekleştirilen Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Düzenlenen turnuvada gösterdikleri performans ile Uşak Gül Spor Kulübü Minik kızları Türkiye 6. oldu.

Düzenlenen şampiyonaya ev sahibi olan Konya’nın da aralarında bulunduğu 25 farklı ilden toplamda 38 takım katıldı. Bu takımlarda yer alan 700 çocuk en iyi dereceyi yapabilmek adına yörelerine özgü eni iyi oyunları sergiledi.

UŞAKLI MİNİKLERDEN BÜYÜK BAŞARI!

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Uşak Gül Spor Kulübü Minik kızları Türkiye 6. oldu.

usak-1.jpg

Şampiyonaya Konya’nın da aralarında bulunduğu 25 ilden 38 takım katıldı, 700 çocuk yörelerinden oyunlar sergiledi. İki farklı dalda yapılan Minikler Türkiye Halk Oyunları Şampiyonasında düzenlemesiz dalda; birinci Erzurum Sanat Merkezi Spor Kulübü, Düzenlemeli dalda ise; Antalya Yörem Halk Dansları Spor Kulübü birinci oldular.

usak-2.jpg

Uşak’ı temsil eden Gül Spor Halk Dansları Spor Kulübü ise Türkiye. 6 olarak Uşak’ın gururu oldular. Vali eşi Hülya Ergün Öğretmene teşekkür Gül Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Akyol Karçkay, Türkiye 6. olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kulübümüz 2019 yılında da Türkiye üçüncüsü olmuştu.

usak-3.jpg

Başta bize bu başarıyı getiren kızlarıma, Sayın Valimizin kıymetli eşi Sayın Hülya Ergün Hanımefendi'ye, çalışanın hep arkasında duran Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Hacı Tevfik Özdemir’e, müzisyenlerime ve bu başarıda bizimle ter akıtan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Dereceye giren minikler büyük sevinç yaşarken bir sonraki turnuvada daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalara devam edeceklerini dile getirdiler.