Uşak Eşme'de Cumhuriyetin 150. yıl dönümüne özel zaman kapsülü gömüldü

Türkiye Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku ile kutlarken 150. yıl dönümü için zaman kapsülü hazırlandı.
Uşak Eşme'de Cumhuriyetin 150.  yıl dönümüne özel zaman kapsülü gömüldü

Cumhuriyetin 100. yılı düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlanırken 150. yıl kutlamaları için de hazırlıklar başladı. Özellikle de Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak gönderilen mektupların büyük yankı uyandırmasının ardından 150. yıla mektup etkinlikleri de başlatılmıştı.

Bu etkinliklerden biri de Uşak'in Eşme ilçesinde düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, Cumhuriyetin 150. yıl dönümünde açılmak üzere büyük bir anlam ve gelecek nesillere armağan niteliğinde, içerisinde öğrencilerin mektupları, ata tohumları, resimlerle dolu bir zaman kapsülü hazırlandı ve Eşmede Bulunan Millet Bahçesi'ne yerleştirildi.

UŞAK EŞME'DE CUMHURİYETİN 150. YIL DÖNÜMÜNDE AÇILMAK ÜZERE ZAMAN KAPSÜLÜ HAZIRLANDI!

Uşak Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eşme Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan zaman kapsülü Eşme Kaymakamı ve Eşme Belediye Başkanının katılımı ile 29 Ekim 2073 te açılmak üzere gömüldü.

Söz konusu zaman kapsülü içerisine Eşme ilçesi köylerinden toplanmış ata tohumları ve hatıraların yanı sıra Eşmeli öğrenciler tarafından Cumhuriyetin 150. yılına özel olarak öğrenciler tarafından yazılan mektuplara da yer verildi. Uşak Eşme Millet Bahçesi'ne gömülen kapsül Cumhuriyetin 150. yıl dönümü kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2073 tarihinde düzenlenecek olan törenle açılacak.

Zaman kapsülünün içerisinden çıkan mektuplar o tarihte tek tek açılarak okunacak. Düzenlenen törene geniş çaplı katılım sağlanırken zaman kapsülüne mektupları konulan öğrencilerin heyecanları izleyenleri duygulandırdı.