Uşak Belediyesi'nin hizmeti Bitlisli Çocuklara Işık Oldu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından başlatılan bir proje üniversite öğrencilerinin de katkısı ile ulusal çapta büyük bir iyilik hareketine dönüştü.
Uşak Belediyesi'nin hizmeti Bitlisli Çocuklara Işık Oldu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı evlerine çay içmeye çağıran Uşak Üniversitesi öğrencileri kentin sosyal başkanıyla önce yemekte buluştu. Daha sonra projeleri için destek arayışındaki Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri yolda karşılaştıkları Başkan Cahan’dan yurdun dört bir yanındaki kitap ihtiyacı olan okul ve köyler için kitap topladıklarını, kendilerine destek çıkmalarını istedi.

Başkan Cahan ise, 1 Eylül’de hizmete giren ve diyetisyen hizmeti almak isteyen vatandaşlardan bedel olarak kitap istenmesiyle Türkiye'de bir örnek olan Uşak Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden faydalanabileceklerini söyledi. Proje sayesinde burada çok sayıda kitap toplandığını, gençlerin bu kitapları kampanya kapsamında değerlendirebileceğini belirtti. Bunun üzerine Türkiye çapında büyük bir iyilik hareketi başladı ve gençler, yurdun kitap ihtiyacı duyan dört bir köşesine Sağlıklı Yaşam Merkezinden kitap göndermeye başladı.

ÜNAL; “HEMŞERİLERİMİZ BİR KİTAP KARŞILIĞINDA BEDENEN VE ZİHNEN RAHATLIYOR”

Atapark’ta bulunan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bir kitap getiren herkes uzman diyetisyenler eşliğinde zayıflama ve spor hocaları nezaretinde spor yapmaya imkan buluyor. Burada gelen kitapları okurken ücretsiz çay ikramı yapılıyor ve dilerlerse bisiklet ile keyifli anlar da yaşayabiliyorlar.

Anlamlı proje kapsamında, toplanan kitapları üniversite öğrencilerine bizzat teslim eden ve kolilenmesine kadar yardımcı olan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Sağlık Merkezi ve kitap toplama kampanyası hakkında şu bilgileri verdi: “Uşak Belediyesi olarak sağlıklı yaşam merkezi ilk ve tek olarak Uşak’ta kuruldu. Açılışını da Uşak’ın kurtuluş tarihi olan 1 Eylül tarihinde gerçekleştirdik. Geçen yaklaşık iki aylık süreçte, 4 bini aşan başvuru ve bini aşkın diyetisyen seansı ile büyük bir başarı yakaladık. Burada, kilo vermeye çalışan vatandaşlarımıza üç diyetisyen, bir hemşire ve 12 spor eğitmeni ile hizmet veriyoruz.

Ayrıca ücretsiz çay ikramı eşliğinde kitap okuma alanlarında kitap okuyabilirler. Bir diğer hizmetimiz de kimlik karşılığında bisiklete binebiliyor. Hem spor yapmış hem de eğlenceli anları yaşamış olurlar. Hem de ücretsiz olarak diyetisyen kontrolünde zayıflayarak psikolojik ve ruhsal açıdan da rahatlamış oluyorlar. Diyetisyen ücreti ise sadece bir kitap. Başkanımız Sayın Nurullah Cahan ve öğrenci arkadaşlarımızın karşılaşması sonrası, öğrencilerin kitap toplama kampanyası başlattıkları ve destek istediklerini belirtmesi üzerine kütüphanesi ve kitabı olmayan okullara bu kardeşlerimize destek olmak üzere kitap gönderiyoruz. Şimdi ilk olarak Bitlis’e bağlı Adülcevaz İlçesinde bulunan Hasan Atlı İlk Okulu’na kitap göndereceğiz. Ben, arkadaşlarımıza bu projeye katkı verdikleri için, Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a da böyle anlamlı bir proje başlattığı için çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde kitap teminlerimiz Uşak'taki okullarda da gerçekleşecek.”

ÖĞRENCİLERDEN CAHAN’A TEŞEKKÜR

Öğrencilerden Uşak Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Orhan Yılmaz, “Bir gün başkanımızla yolda karşılaştım. Başkanımıza, Topluma Yaralı Olma Projesi kapsamında kitap toplama kampanyası başlattığımızı ve gerekli desteği alamadığımızı ilettim. O da bana sağlıklı yaşam merkezinde kitap toplandığını bize seve seve yardımcı olacağını söyledi. Kendisi bizden yardımını esirgemedi. Bu merkezin açıldığına çok memnun olduk. Kitabın sağlık konusunda bir araç olması da bu projenin en güzel yönlerinden birisi oldu. Sayın Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerden İrem Kılıç ise, kitabın sağlıkla birleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek böyle bir merkezin kazandırılmasının önemine işaret etti. Kılıç, "Çok mutlu olduk. Güzel bir uygulama. Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan projemizde bizlere desteğini esirgemedi. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.