Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Buluşturdu

Uşak Belediyesi Oda Orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, en çok bilinen ve sevilen klasik müzik eserlerinin seslendirildiği muhteşem konserle 2020'ye merhaba dedi.
Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Buluşturdu

Şefliğini Serhat Çırak’ın, konzertmeisterini Özer Aksu’nun yaptığı konserde 1. kemanda Özer Aru, Sıdıka Pınar Altınay, Betül Ercan, Esra Tuncer, 2. kemanda Melike Altınay, Erdem Küçükayvaz, Serhat Şener, Rezzan Gürsel, viyolada ise Hande Yozgat, Melis Pervane, Ali Rıza Yıldırım ve Necati Pala yer aldı.

Konuk sanatçı olarak Zehra Çırak’ın katıldığı gecede flütün başında Süleyman Deniz Bozkurt, Cansu Çakmak, Banu Başpınar, Duygu Özsöğüt, Sultan Arslan, Nurhan Karazeybek, viyolonselde ise Hatice Kunan ve Hakan Kaya yer aldı.

Klasik dönem bestecileri Beethoven’den Beşinci ve Dokuzuncu Senfoni, Dvorak'tan New World Symphony, Straus'tan Radetzky March, Elgar'dan Pomp and Circumstance, romantik dönem bestecileri Tchaikovsky'den Arab Dance, Grieg'den İn The Hall Of The Mountain King, 19.Yüzyıl bestecileri Faure'den Sicilienne, Liszt'ten Liebestraum No.3, Bizet'ten The Toreadors gibi seçkin eserlerin yer aldığı konser, klasik müzik sevenlerden büyük alkış topladı.

Konserden önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından dinleyicilere konserde çalınan eserlerin kısa hikayelerinin anlatıldığı el broşürü dağıtıldı.

Etkinlik Vali Yardımcısı Muammer Balcı’nın orkestra şefi Serhat Çırak’a çiçek taktimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.