Ulusal yarışma Uşak ev sahipliğinde gerçekleşti

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından bu yıl dördüncü kez fotoğraf yarışması düzenlendi. Özel bir ismin jüride eşlik ettiği yarışma hem eğitti hem sanatseverlere görsel şölen yaşattı
Ulusal yarışma Uşak ev sahipliğinde gerçekleşti

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu bu yıl dördüncü fotoğraf yarışmasını düzenledi. Yarışmanın ana konusu “İletişim” olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak içinse en önemli şart Türkiye’de öğrenim gören lisans, lisansüstü ve ikinci öğretim okullarından birisinde eğitim görmek. İletişim temalı çekilen fotoğrafların özgün olması da yarışmanın bir diğer şartı oldu. Yarışmaya çıkarılan eserler seçici kurul tarafından değerlendirilerek en iyi üç esere ödülleri teslim edildi. Birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL üçüncüye ise 200 TL verilen yarışmada, jüri başkanı olaraksa fotoğraf sanatçısı, arkeolog ve aynı zamanda akademisyen Aykan Özener eşlik etti.

Bir Özener Eli

Uşak Üniversitesi’ne konuk olan Aykan Özener birçok konuda öğrencileri bilgilendirmeyi ihmal etmedi. Üç gün boyunca gerçekleştirdiği Foto-Öykü Atölyesi’nde Uşak Üniversitesi öğrencilerine eğitim verdi. Aynı zamanda ‘Arkeolojik ve Tarihi Eserlerin Fotoğraflanması’ başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Daha sonra sanatçı kendi yönetmenliğini yaptığı ‘Salagassos’ belgeselinin gösterimini paylaştı. Bununla birlikte belgesel fotoğrafçılığı ile ilgili öğrencileri bilgilendirerek üç günlük eğitim serüvenine son verdi.

Özener'den Anlamlı Teşekkür

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından yapılan ve eğitimlerin yer aldığı yarışma nedeniyle memnuniyetini dile getiren Aykan Özener, “Burada hem gençlerimizin fotoğraf sanatıyla olan bağlarını güçlendirdik hem de mesleki hayatımızda edindiğimiz tecrübeleri paylaştık. Bu tarz etkinliklerle yarınlara hazırlanan fotoğraf sanatçılarımız, en iyi ve kaliteli eserler çıkartmak için gerekli temeli alıyor. Ben etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Aynı zamanda jüride Uşak Üniversitesi öğretim üyelerinden Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Emre Vadi Balcı, Arkeoloji Bölümü Üyesi Mehmet Ali Yılmaz seçim kurulu arasında yer alan isimler oldu. 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Ufuk Turpcan birincilik ödülünü aldı.  Sonraki iki ödül de Uşak Üniversitesine gitti. Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencisi olan Alper Ofli ikinci olurken, yine Uşak  üniversitesi öğrencilerinden Aslıhan güneş üçüncülük ödülünü aldı.

Yarışma kapsamında ödül alan eserler, eser sahibinin imzasıyla birlikte birçok web sitesinde yayınalanbilecek.