Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Kütahya'da düzenlenecek!

1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması lansman programı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlendi.
Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Kütahya'da düzenlenecek!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen lansman programıyla 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması açıklandı. Genç tasarımcıların önünü açmak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan yarışmaya çok sayıda sponsorda destek verdi.

Kültüre Dokunmak sloganı ile açıklanan yarışmada genç girişimci güzel sanatlar öğrencileri birinci olmak adına birbirleriyle yarışacaklar. Adını Aizanoi Antik Kentinden alan yarışmada kültür endüstrileri kültürel mirasa bir yatırım olarak adledildi.

GENÇ YETENEKLER BİRİNCİ OLMAK İÇİN YARIŞACAKLAR!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın lansman programı gerçekleştirildi. Rektörlük makamında düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, NG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Keramika Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce, Gülümser Hatun Termal Otel Proje Temsilcisi İsmail Yavaş ile davetliler katıldı.

kutahya-2.jpg

‘‘Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Lansman toplantısında yarışmanın amacını şu sözlerle ifade etti: ‘‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteklediği; 1.Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması; “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı” çerçevesinde Dumlupınar Üniversitesi adına Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğünde yürütülen “Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” isimli proje bünyesinde gerçekleştirilmektedir."

Yarışmada genç yetenekler birinci olmak için birbirleri ile yarışırken yarışmanın her sene düzenlenerek geleneksel bir hale getirilmesi amaçlanıyor.