Türkiye Halk Oyunları  Federasyonu'ndan Başkan Cahan'a Teşekkür Plaketi

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Uşak Yeni Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Halk Oyunları Yarışması’na katıldı. Başkan Cahan’a desteklerinden dolayı, Türkiye Halk Oyunları  Federasyonu Başkan Vekili Sayın Umut Özekinci teşekkür plaketi takdim etti.
Türkiye Halk Oyunları  Federasyonu'ndan Başkan Cahan'a Teşekkür Plaketi

Uşak’ta 2018-2019 dönemi Halk Oyunları Yarışması açılışına Uşak halkı büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan 27 ekip, uzun süredir yaptığı hazırlıklar sonucunda bugün Uşak Yeni Kapalı Spor Salonu’nda  hünerlerini sergiledi.  Uyum ve ahengin hâkim olduğu ve iki gün sürecek olan yarışmanın ilk gününde renkli anlar yaşandı. Bugün yarışan 14 okulun ekipleri arasında Uşak’taki pek çok ilkokul ve lise yer aldı. Öğrencilerin velileri ise miniklerini yalnız bırakmadı.

Bugün ve yarın yapılarak kazananlarının federasyon hakemleri tarafından belirleneceği ve birincilerin bölge adına yarışacağı yarışmayı izlemek için Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkan Vekili Umut Özekinci ve yönetim kurulu üyesi Sayın Aydın Börü, Gençlik Spor İl Müdürü, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan ve öğrencilerin velileri katıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, 2019 yılı Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Yarışması’na bizzat katılarak kültürlerin gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan halk oyunları organizasyonuna büyük katkılarından dolayı, Federasyon Vekili Umut Özekinci Başkan Cahan’a teşekkürlerini sunarak, kendisine plaket takdim etti.

Başkan Cahan: “Bizler Uşak Belediyesi Olarak Öz Kültürümüzü Yaşatmak Adına İlimizin Ne Kadar Değeri Varsa Hep Destekledik, Desteklemeye De Devam Edeceğiz”

Uşak’a kazandırılan önemli projelerden biri olan Yeni Kapalı Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Cahan, halk oyunlarının bizi biz yapan değerlerin başında geldiğini belirtti. Başkan Cahan, geçtiğimiz yıllarda yarışmanın kazananlarını bölge finallerine göndererek gençleri her zaman desteklediklerini ve bu desteklerinin devam edeceğini söyleyerek gençlerden birincilik beklediğini belirtti. Başkan Cahan, “Gençlerimizi tebrik ediyorum bizim öz kültürümüzü yaşatıyorlar. Uşak’ımız bir Yörük Memleketi ve öz kültürümüzün yaşandığı yer.  Uşak Belediyesi olarak kendi öz kültürümüzü yaşatmak adına ilimizin ne kadar değeri varsa hep destek çıktık. Şimdi de özellikle burada birinci olacak okullardan bölgede de birinci olmalarını ve sonra da inşallah Uşak’ımıza ait oyunlarımızın Türkiye’de derece yapmasını bekliyorum. Böylece halk oyunlarımızın da zirveye çıkmasını, gençlerimiz tarafından temsil edilmesini temenni ediyorum” dedi. Yarışmaya katılan gençlere başarılar dileyen Başkan Cahan, yarışmada hakemlik yapan görevlilere, organizasyonun yapılmasında emeği geçen Uşak Bölge Temsilcilerine ve salonu dolduran hemşerilere ve velilere teşekkür ederek, saygılarını sundu.